Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 134 / 29 / 0
Ten cały paracetamol może Tobie wychodzić bokiem wcale nie wątrobą a trzustką. Mając nawet nieznacznie zwiększony ALT/ALAT warto zbadać, bo trzustka może nie dawać sygnałów, że jest bardzo źle przez długi czas.
Uwaga! Użytkownik snake3ater jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 625 / 0
@snake3ater

Miałem robiony cukier i tylko nieznacznie podwyższony, tzn 136, ale dzień wcześniej przed snem zjadłem ciastka a 3-4 godziny przed badaniem piłem melisę i wciągałem tabakę, a tym bardziej że ponad osiem lat temu miałem OZT, to w tym wypadku IMO nie jest aż tak zle.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 134 / 29 / 0
Jak jesteś po ozt to tym bardziej warto zrobić badanie krwi pod kątem trzustki. Jak jesz zbyt dużo leków to już w ogóle.
Ogólnie ozt to całkiem prosta droga do cukrzycy, więc dobrze że się badasz.
Uwaga! Użytkownik snake3ater jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 625 / 0
Lekarz przepisał mi metforminę (METFORMAX 500 SR), Jest to już na forum gdzie indziej o tym napisałem.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9708 / 1918 / 2
28 stycznia 2019VERBALHOLOGRAM pisze:
Jeszcze ALT jest takie badanie (enzymy wątrobowe), które o dziwo u mnie mimo łykania tabletek z paracetamolem w miksach w dużych ilościach, miałem nieznacznie podwyższone i sam dla siebie kupiłem jakiś suplement, nie lek, a lekarz oceniający nawet nie wspomniał, a jak ja się o to zapytałem to powiedział że po prostu mogę. BTW. ALT to to samo co ALAT?
Tam masz przy watrobie alat, aspat, ggtp i bilrubine.
Przy trzustce tez masz enzymy i je jak wspomniano warto przebadac.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3245 / 625 / 0
poradnik ziolowy dla chorych na żołądek i wątrobę.pdf
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 522 / 64 / 0
Najlepsze co możesz zrobić dla wątroby, to nie jeść przez 24 godziny. Odczuje ona ulgę większą, niż po polecanych tu suplach.
Uwaga! Użytkownik GL HF nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Nie wiem czy dobry dzial. Wykryto mi prawdopodobnie marskosc watroby slyszalem juz dawno, ze sa jakies ruskie leki , ktore ta watrobe jeszcze potrafia pobudzic i zregenerowac. Znacie moze takowe leki ?
  • 4 / / 0
Witam,

mam pytanie mam podwyzszona zolc w organizmie nie wiem od czego... Od kilku lat nie tykam prochow, wodeczka jest oczywisice prae razy w miesiacu. Mam problemy z watroba ale mam bardzo pdwyzszone wyniki z zolcia w organizmie. Czy znacie jakies sposoby na pozbycie sie tej zolci . Od 2-3 lat wybrozniam sie praktycznie na zolto. Czym to moze byc spowodowane ? Jakies pasozyty w organizmie czy cos ? Lekarz mi przypisuje marskosc watoby ale nie wierze w to ( badania z krwi nie pokazuje az tak podwyzszonych cyferek) jestem w trakcie specjalistycznych badan . Ale szukam juz jakies alternatywy jakies leki dieta lub cos aby tej zolci sie pozbyc .... Bede wdzieczny za kazda rade :)

przeniesiono do wątku o wątrobie ~ kwik
  • 1784 / 540 / 2
ha3y pisze:
wodeczka jest oczywisice prae razy w miesiacu (...) Lekarz mi przypisuje marskosc watoby ale nie wierze w to
Typie zastanow sie co ty w ogole gadasz. Lekarz stawia diagnoze marskosci, organizm od 3 lat nie radzi sobie z bilirubina (co sam zreszta widzisz w kiblu), a ty mu nie wierzysz i szukasz magicznej diety na forum o ćpaniu? xD przeciez to wyparcie level hard.
To nie sa zadne pasozyty. Marskosc to powazny temat i to ze krew we wczesnej fazie wychodzi w miare ok, nic nie znaczy jesli narzad fizycznie wysiada. A ty jeszcze piszesz, ze wodeczka wjezdza. Picie etanolu przy takich objawach to po prostu ostra jazda po bandzie i dobijanie ledwo dychajacej watroby.
ASAP: ucinasz alko do zera, konczysz te specjalistyczne badania i zaczynasz sluchac lekarza, bo inaczej bedziesz szukal dawcy narzadu a nie ziol na oczyszczanie.
z fartem.

prosba do kogos z moderacji o przeniesienie do watku ogolnego o zdrowiu

przeniesiono do wątku o wątrobie ~ kwik
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
ODPOWIEDZ
Newsy
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.