Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 2874 / 298 / 0
Podbijam temat - mam pytanie jak wygląda sytuacja z ziołem na Maderze? Ogarnę sobie w Funchal? Gdzie szukać?
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 1443 / 74 / 0
Wiele razy mi proponowano topki i hasz, jednak jakoś nie byłem przekonany, czy chcę kupować od osoby, która mi sama proponuje (zwłaszcza hasz, który łatwiej wałować).
Podszedłem sam do młodego mudżina i spytałem, czy wie, gdzie kupić, a on mnie zaprowadził za sklep i sam wyjął z portfela sztukę :D

Marokańczyk bardzo fajny w działaniu, do zwieszania ogrodu botanicznego był wymarzony!
Jedynie żałowałem, że muszę część zostawić i tu pytanie (czysto teoretyczne): rozumiem, że na lotnisku torby są obwąchiwane przez psy, ale co z kontrolą osobistą? Wątpię, czy w bramkach mają tak silne czujniki, żeby wyczuły sztukę haszu zawiniętą w coś i wsadzoną w plastik, czy coś co będzie dobrze izolowało zapach.
Moja koleżanka mówi, że z Londynu kiedyś wzięła sztukę w bagażu i nie połapali się.
LSD - Piękna i Bestia
  • 5 / / 0
Jest ktos mieszkających w portugalii:)
  • 853 / 56 / 0
Podbijam;)
Mieszka ktoś w Porto, albo orientuje się w temacie? , Będę na przełomie czerwca i lipca, a z różnych artykułów wynika że takie uliczne dile to zazwyczaj wyjebka. Ja się wyjebać nie dam, ale wolał bym żeby mi nie wjebano jeśłi zwrócę jakieś oregano czy liście laurowe;), bo te chujki potrafią być agresywne.

Tak więc jak ktoś, coś, to albo tu albo na priv. Będę wdzięczny;)
Niestety to nie Hiszpania, gdzie przy ostrym covidzie(sporo policji, nie można było chodzić w grupach ani bez celu itp )- załatwienie bdb zielska, zajmowało mi 5 minut po wyjściu ze sklepu.;). Trza było stanąć i upatrzyć sobie gościa - skuteczność 100%, no ale Portugalia to nie Hiszpania niestety.
  • 207 / 2 / 0
26 maja 2021gbu pisze:
Podbijam;)
Mieszka ktoś w Porto, albo orientuje się w temacie? , Będę na przełomie czerwca i lipca, a z różnych artykułów wynika że takie uliczne dile to zazwyczaj wyjebka. Ja się wyjebać nie dam, ale wolał bym żeby mi nie wjebano jeśłi zwrócę jakieś oregano czy liście laurowe;), bo te chujki potrafią być agresywne.

Tak więc jak ktoś, coś, to albo tu albo na priv. Będę wdzięczny;)
Niestety to nie Hiszpania, gdzie przy ostrym covidzie(sporo policji, nie można było chodzić w grupach ani bez celu itp )- załatwienie bdb zielska, zajmowało mi 5 minut po wyjściu ze sklepu.;). Trza było stanąć i upatrzyć sobie gościa - skuteczność 100%, no ale Portugalia to nie Hiszpania niestety.
To nie zaczepiaj murzynów tylko próbuj z Portugalczykami lepiej jest tutejszym dorzucić za przysługę i dostać co się chce.
Możesz też wejść do jakiegoś lokalnego baru wypić piwko dwa rzucić napiwek i zapytać barmana..
  • 1294 / 228 / 0
Redemptorysta szuka kontaktu w Lagos lub Lizbonie. Kontakt na PM.
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
  • 139 / 30 / 0
Proszę na priv o sprawdzone sklepy z growkitami w Portugalii
  • 51 / 5 / 0
Pozwolę sobie odkopać stary temat, żeby napisać co nieco na temat Funchal. Z usług ulicznych dilów nie korzystałem, ale w mieście są 3 sklepy sprzedające alternatywne kanna.

Pierwszy to Cbweed. Można tu kupić HHC, THCP (akurat teraz nie było), THC-PO oraz H4CBD (oraz oczywiście CBD, CBG, CBN itp.). Kupowałem tam:
- vape HHC 95% - 1ml - 50 ojro
- zioło HHC 30% - 2g - 23 ojro (można też kupić chyba 50 ojro za 5g) - nie polecam, kiepsko się pali i smakuje jak gówno
- hasz HHC 30% - 13 lub 13.5 ojro za 1g

Drugi (i trzeci) to Cannabis Bio Store i cośtam Amsterdam. Tutaj nie kupowałem, bo te sklepy wydają mi się szemrane - sprzedają te bobki wyglądające jakby ktoś je wyprał w domestosie w zwykłych tytkach i za najmocniejszą odmianę chcą 24 ojro za 1g (sic). Jeszcze mnie nie pojebało, żeby płacić ponad 100 pln za jakiegoś chemicznego wycierucha. Dodatkowo mają same fejkowe opinie na duckduckgo Maps oraz Tripadvisor. Ktoś napisał że nie upalił się mimo, że stuff który mu sprzedawano to nie miało być CBD tylko inne kanna. Aha, napisałem drugi i trzeci, bo patrząc na recenzje oba konta mają napisane pozytwne przez te same fejk konta. Więc oba sklepy to najpewniej jeden właściciel i te same oszukane produkty pseudo-HHC

Fuzja - D5

EDIT: Pani z Cbweed ma też spod lady całą plejadę innych kanna, THC-B, THC-JD, 10-OH-HHCP i kilka innych dziwnych skrótów w stężeniach typu zioło po 50% substancji aktywnej w suszu. Ja nie próbuję tego ze względu na prawdopodobne większe bezpieczeństwo HHC, ale jak byłem w sklepie to był klient, który przyszedł konkretnie po te dziwne nowe kanna. Marka to chyba canapuff czy coś takiego.

Z innych produktów o których nie pisałem to są jeszcze żelki swojsko brzmiącego czeskiego producenta The High Company, dzięki czemu na opakowaniu jest skrót THC %-D no tak, marketing szemrany :D

Żelki mają po 50mg sztuka. 2 sztuki kosztują 12 ojro, 10 sztuk natomiast 35 ojro. Troche żałuję, że nie kupiłem wcześniej, bo teraz nie zjem już 10 sztuk zanim wrócę do siebie, a nie widzi mi się przemycanie kontrabandy, gdyż to ryzyko niewarte świeczki (uszanowanie, panie dzielnicowy), jakkolwiek prawdopodobieństwo wtopy jest bardzo nikłe. Jutro wpierdolę jedną na szlaku, a drugą najwcześniej 2h po załadowaniu tamtej. Żebym zszedł z tych gór jutro xD
adhibe rationem difficultatibus
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.