Substancje wpływające na wydajność działania układu kwasu gamma-aminomasłowego w organizmie.
Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 907 / 281 / 5
Trichloroeten
Trikloreten.svg.png
C2HCl3
wikipedia: https://www.wikiwand.com/en/articles/Trichloroethylene

Popularny w PRL-u narkotyk, słynne wąchanie kleju, ale również pozyskiwany z proszkachu do prani, najpierw TRi a potem IXI. Obecnie IXI istnieje pod marką "E" ale tak samo jak obecny butapren trichloroetenu już nie zawiera.
Nie wiem czy ktoś jeszcze to zażywa. Szczerze wątpię ale może. Prędzej bym się spodziewał że z obecnie żyjących ktoś miał przyjemność.
Ktoś brał? Pamięta działanie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 28 / 11 / 0
Butapren i jego efekty znam tylko z opowieści kumpli sprzed 25 lat, sam nie mogłem się nigdy przemóc, dusił mnie ten smród potwornie. Na początku oszołomienie, szum w głowie jak po poppersie, potem podobno bardzo realistyczne halucynacje typu pojawiający się nagle pośrodku niczego pociąg i wysiadający z niego ludzie. Brzmi całkiem ciekawie, ale szkoda zdrowia, to była jednak trucizna.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Nowe substancje na liście narkotykowej - projekt trafił do opiniowania

Szybkie tempo pojawiania się na rynku nowych narkotyków, które są coraz częściej substancjami o ostrej toksyczności, oraz ich łatwa dostępność w internecie - to główne powody, dla których zaistniała konieczność uzupełnienia listy substancji psychoaktywnych i nowelizacji rozporządzenia w sprawie wykazu substancji psychotropowych, środków odurzających oraz nowych substancji psychoaktywnych. Projekt trafił właśnie do opiniowania.

Wrocław: Tak umierał szesnastoletni Sebastian. Koledzy uwięzili go cierpiącego w mieszkaniu

Dziś wiadomo już, że kolega podał mu drinka z ecstasy. Gdy chłopiec źle się poczuł, znajomi nie pomogli mu, na dodatek zamknęli w mieszkaniu leżącego na podłodze i uciekli.

Terapia psylocybiną jako wsparcie w leczeniu jadłowstrętu psychicznego – pierwsze wyniki przełomowe

W przełomowym badaniu naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego (UCSD) przedstawili analizę i szczegóły badania opublikowanego w Nature Medicine, które ukazało wpływ terapii psylocybiną na osoby z jadłowstrętem psychicznym. W nowym artykule przeglądowym opublikowanym w czasopiśmie Psychedelics autorzy pierwotnego badania oferują „szczegółowy wgląd w wyniki, opierając się na danych jakościowych z półustrukturyzowanych wywiadów, szerokich opinii i rozmów z uczestnikami oraz ich subiektywnych interpretacjach wzorców danych.” Ten przegląd ujawnia zarówno obiecujące wyniki, jak i istotne ograniczenia, które mogą kształtować przyszłe podejścia terapeutyczne.