Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 298 / / 0
lucifer_sam pisze:
Ide a wlasciwie jade jutro do znajomej lekarki, co mi T przepisuje. Mam skręconą kostke, mam chec poprosic o syrop poltramu, co wy na to ??
Nie szukaj wymówki, żeby przyćpać w bólu kostki. To ja na to. Nie pakuj się w to, to niszczy życie.
  • 1177 / 138 / 0
spoko syrop juz wielokrotnie mialem, działa fajnie bo szybko, ale tak czy siak na pewno bede mial 50tab 150mg i dumam czy poprosić o syrop jeszcze, bo poltram mam na stawy przepisywany.
  • 250 / 4 / 0
A co nie niszczy zycia??? chlopak potrzebuje znieczulenia, przeciez umiera z bolu :-D
  • 1196 / 10 / 0
Na ból kostki, od lekarza myślącego możesz dostać jedynie jakis NLPZ - ketonal (ketoprofen), czy mocniejszy dexak (deksketoprofen).

Gdyby lekarze wypisywali tramadol, a nawet mocniejsze opio na tak błahe sprawy, zabrakło by personelu do produkcji farmaceutyków.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 364 / 3 / 0
Niszczy.. jak ktoś nie ma umiaru i napierdala dzień w dzień ilości liczone już nie w miligramach, ale w gramach.
Nie będę pokazywał palcem kto tak robi, bo to nieładnie ;-)
Wszystko na własne życzenie.
Uwaga! Użytkownik mlodymechanik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 298 / / 0
Ugh pisze:
Na ból kostki, od lekarza myślącego możesz dostać jedynie jakis NLPZ - ketonal (ketoprofen), czy mocniejszy dexak (deksketoprofen).

Gdyby lekarze wypisywali tramadol, a nawet mocniejsze opio na tak błahe sprawy, zabrakło by personelu do produkcji farmaceutyków.
Niestety. Ja na słowo, że niby coś ze stawem kolanowym, dostaję od roku co tydzień 2 butle 96ml i 2 paczki klonów 2mg. W państwowej przychodni, bez żadnych łapówek, żeby była jasność. Pani doktor jest po 50 i wyjątkowo bardzo mnie lubi. Jestem przekonany, że jestem jej ulubionym pacjentem. Ale to nie tak, że lubi chłopców (mam 23 lata), tylko jest szczerze bardzo miła i uprzejma. Ostatnio akurat trafiłem na koniec jej dyżurowania i zapytałem czy mogę się z nią zabrać, bo jadę w tym samym kierunku. Bez problemu zaprosiła mnie do swojego samochodu i podwiozła w moje okolice (oczywiście nie do celu, wysiadłem po drodze i kawałek doszedłem). Wyobrażacie sobie?
  • 1177 / 138 / 0
no to ja dostaje poltram, ale mam papierki i orzeczone nawykowe wyłamanie stawu barkowego, a to juz tylko krok od recepty na poltram.
luminal_100
  • / / 0
A ja mam lekarza ktory pisze mi ile chce he he ostatnio wzialem 2butle i 5op 150mgx30tab cena za prywatną wizytę 10zł
  • 723 / 16 / 0
Dobrze macie. Mój magik wypisuje ile i czego chcę ale za każdą receptę jest odpowiednia taryfa. Za darmo umarło. O dziwnych uśmieszkach i insynuacjach nie wspominając. Każda wizyta kończy się też głośną formułką z wyszczerzonymi zębami "proszę używać tych leków zgodnie z zaleceniem ulotki".

Ale w mojej dziurze i tak to jedyny doktor recopisarz.
Bo matka chemia bardzo, bardzo kocha swoje dzieci i nigdy, przenigdy nie pozwoli im umierać samotnie.
  • 638 / 10 / 0
qqq111 pisze:
Nie szukaj wymówki, żeby przyćpać w bólu kostki. To ja na to. Nie pakuj się w to, to niszczy życie.
qqq111 pisze:
Ja na słowo, że niby coś ze stawem kolanowym, dostaję od roku co tydzień 2 butle 96ml i 2 paczki klonów 2mg. W państwowej przychodni, bez żadnych łapówek, żeby była jasność. Pani doktor jest po 50 i wyjątkowo bardzo mnie lubi. Jestem przekonany, że jestem jej ulubionym pacjentem. Ale to nie tak, że lubi chłopców (mam 23 lata), tylko jest szczerze bardzo miła i uprzejma.
Czy ta pani doktor wie, ze niszczy ci zycie? %-D ;-)
Naszczęście(na nieszczescie z dalszej perspektywy :-D) dla nas cpunów zdecydowana większość lekarzy nie wie, że tramal da się ćpać :) czyli wykonują swoją misję i myślą, że nam tym lekiem ulżą w cierpieniach. :-D Kiedyś przeglądałem książke o lekach dla lekarzy, pod tramalem było napisane, że w przeciwieństwie do innych opioidów nie ma właśćiwości narkotycznych i bardzo rzadko wywołuje uzależnienie %-D

Oby jak najmniej z nich czytało artykuły typu: http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/ ... l?cookie=1
Tramal silnie uzależnia, a zmieszany z alkoholem, który znacznie wzmacnia jego działanie, powoduje narkotykowy odlot. Można się o tym przekonać wchodząc na fora internetowe, na których roi się od opowieści uzależnionych od tego specyfiku
ciekawe jakie to fora internetowe %-D

A tramal jest w miare nieszkodliwym dragiem, tylko brak umiaru szkodzi %-D Były tu hardkory co po 4g dziennie jedli czyli prawie pol butli %-D
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.