Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
edit: Zasmucony brakiem porad wykonalem ekstrakcje tak jak z kodeina :P Hmm nie moge ocenic klarownosci roztworu bo to a moje oko nie mozliwe ;) (tabletki maja taki barwnik ze wszystko wyglada metnie - tak mi sie przynajmniej wydaje). Paracetamolu nie umiem stwierdzic ile bylo - jedno jest pewne cos napewno (czulem ten cudowny smak :P ) ale majac w pamieci moje pierwsze (juz rok temu ;) ) proby ekstrakcji z antidolu moge stwierdzic ze nie bylo zbyt wiele paracetamolu. Czekam ale nie samotnie - kodeina ;]
Czy ma/zna ktoś wykres rozpuszczalności tramadolu w wodzie? Przeglądając internet, natknąłem się tylko na coś takiego:
The solubility of these salts in water and/or aqueous fluids is preferably ≤100 mg/ml, more preferably ≤30 mg/ml and particularly preferably ≤10 mg/ml.
Może ktoś mi wytłumaczyć o co w tym chodzi? Troche pogmatwane to jest.
A może już ktoś zna odpowiedni przepis na odzdzielenie paracetamolu od tramalu?
Regards
Tramadol HCL is about 30% soluble in water (300 mg/ml).
Tramadol: 300mg/ml
Paracetamol: 4mg/ml
Więc po prostu wrzucić odmierzone (tzn zeby zawieraly tyle tramalu ile chcemy) tabsy na łyżeczke, pomieszac i poczekac, przefiltrowac i wypic?
Poza tym, co chcesz konkretnie zrobić, bo nie rozumiem, i w jakim leku masz paracetamol z tramadolem...?
A może już ktoś zna odpowiedni przepis na odzdzielenie paracetamolu od tramalu?
Night Garden pisze: w jakim leku masz paracetamol z tramadolem...?
Lek 'Tramal' nie zawiera paracetamolu.
2. Tramadolu* - nie łap za słówka ;)
Night Garden pisze: Przydałoby się jeszcze przefiltrować paracetamol, który się nie rozpuścił, nie sądzisz? ;]
Hmm... Czy gdybym podgrzał roztwór waląc tam tramadol, a następnie ochłodził, to wytrąciłby się?
Chomik pisze: Chodzi Ci o odzdzielenie go fizycznie od naszego stuffu? Przecież napisałem]
Wybacz, nie zauważyłem.
Chomik pisze: Hmm... Czy gdybym podgrzał roztwór waląc tam tramadol, a następnie ochłodził, to wytrąciłby się?
Night Garden pisze: Ale co, tramadol? Tak, ale nie tak prędko.
Nie wiem czy coś zadziała, ale mam zamiar brać to doustnie. IV i IA odpada.
Chomik pisze: Tzn? Jak szybko się wytrąca i do jakiej postaci? Opłaca się to robić (wytrącać) czy walić w płynnej postaci?
Ustalmy. Chcesz oddzielić paracetamol od tramadolu z leku Zaldiar.
Najprostszym sposobem będzie skorzystanie z różnej rozpuszczalności obu substancji w wodzie.
Na początek]możep[/i] nawet IV jeśli roztwór jest bardzo klarowny (więc nie dam sobie głowy uciąć).
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki
Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.