Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 347 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: unrealism »
Jako waćpun radzę zostawić ją w spokoju. Natura zajmuje się takimi sprawami.

@Silje
Ciekaw jestem jak długo uda Ci się tak tylko "od lasu do czasu" użytkować.
  • 142 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: CzarnaMewa »
unrealism dzięki za troskę ;-) ale myśle że o to nikt nie powinien się martwić. Kiedyś naprawde miałam problemy z wszelkiego rodzaju chemią (chociaż jestem taka młoda). Nie było dla mnie sensu życia bez extazy albo białka. Ponad rok temu stwierdziłam że koniec z tym wszystkim i od tamtej pory tylko pale trawke. No i zdaża mi się czasami przechwycić jakieś tabletki typu Zaldiar i je rekreacyjnie skonsumować. W ciągu tego ponad roku tylko 3 razy brałam Zaldiar i raz Acodiny. Nie pozwole sobie na to żeby się wciągnąć znowu, bo ja pamiętam jaka w tedy byłam wychudzona i w ogóle co ja miałam w bani. Nie to nie dla mnie, nie ciągnie mnie do tego musze o siebie dbać. Fetki juz nie czuje od końca 2008 i jestem naprawdę szcześliwa. Ale raz na jakiś czas nie pogardzę czymś typu Zaldiar byleby nie za często. Muszę trzymać swoje szare komórki bo w maju przecież matura.
[color=#004040][size=85]Podaję wam gorzkie pigułki w słodkim lukrze. Pigułki są nieszkodliwe, trucizna jest w tej słodyczy.[/size][/color]
  • 347 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: unrealism »
Jaką troskę? Mam nadzieję, że umrzesz ;)
O jezu, a ja byłem inny... Dalej się zastanawiam: jak długo uda Ci się wytrzymać bez wpierdolenia się...
  • 1384 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: bandzior83r »
Dalej się zastanawiam: jak długo uda Ci się wytrzymać bez wpierdolenia się...
Też się zastanawiam-ale może sie uda jak cokolwiek sie o tramie dowie poczyta i wyciągnie odpowiednie wnioski.
Naskoczyliście na dziewczynkę(matura a więc jakieś19lat)całkiem niepotrzebnie-dobrze robi nie zajada fety,jara ziółko-gorzej że posmakowała opio...a to może zgubić.
Mam nadzieje ze za kilka miesiecy świeża maturzystka pyta na [H]jak wykonać zastrzyk IV z helu.
Trzym się młoda i nie wpierdalaj za czesto-niech już mama te nerki wyleczy i bedzie spokój ;-)
Widzisz jak Cię bronie przed"złymi narkomanami"troszcząć sie o Twoje młode życie? %-D
  • 570 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: mac »
widzisz pisiunia, tata i mama to zycia brama

nie dosc, ze genetycznie cie obciazyla, wybacz- jestem niedowiarkiem i nie łykam twoich cech świadczącym o koszmarze Ludzkim.
dwa, teraz mama symuluje chorobę i zapierdalasz te leki co nie dzialaja na ciebie, bo masz powylanczane funkcje zyciowe i niestety nie posiadacz tak zwanej psychiki- podkladu myslowego, istnej autostrady dla tak zwanych "wtajemniczonych".
ujelem w cudzysłów, to nazwa tutejszych mieszkańców. Świetny pisarz nie musi stosowac cudzysłów.

no a trzy, ze tu nikt nie przejdzie pochopnie obok ciebie a swoja arogancje wykarze poprzez zainteresowanie toba.
Wyobraz sobie, ze znam to forum z 7 lat i <obraca glowe na lewa strone- twarz z tego wymiaru jest dobra, niczym okulary profesora) i z przejeciem czytam wielostronicowe watki na temat najzwyczajnego paraceetamolu.
badam jezyk i hop hop- oni wszyscy żyją "PARAGÓWNEM", ich jezyk jest niezwykle ekspresyjny i dynamiczny. Cały czas sie zmienia na skutek niewyobrazalnie silnych emocji narkomanow.
Wszystko co jakkolwiek wiąże sie z ćpaniem jest fascynujace. Wszystko moja droga
<głaszcze potakujac >
talk.macreal.info
Rozmowy acreal
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
wczoraj dostałem opakowanie zaldiaru, po tym jak powiedziałem, że na ketonal jestem uczulony, wypisa.ła diclofenac (dobry lek) przyszedlem na drugi dzień i mówię że nie działa, a jak zwiększyłem dawkę to źle się czułem. Myśle jaki następony krok wykonać żeby pisała mi już san tramadol? 1 pomysł mam w zanadrzu. :)

to co ekhstrahować to jak kode z antka tylko zimniejszą wodą????
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1384 / 13 / 0
[quote="dr.Kubeusz"]
wczoraj dostałem opakowanie zaldiaru, po tym jak powiedziałem, że na ketonal jestem uczulony, wypisa.ła diclofenac (dobry lek) przyszedlem na drugi dzień i mówię że nie działa, a jak zwiększyłem dawkę to źle się czułem. Myśle jaki następony krok wykonać żeby pisała mi już san tramadol? 1 pomysł mam w zanadrzu. ]

tak ekstrachuj jak antidol-nie zdziw się tylko bo roztwór zawsze bedzie mętny przez jakiś tam wypełniacz na bazie skrobi ziemniaczanej.Będzie mętny zawsze:)
Na wyrwanie trama masz bardzo duże szanse i widze2 dobre sposoby
1(napewno przejdzie)ale to nie jutro tylko jak "skończył by" Ci się jakbyś brał go z zaleceniami lekarza.Powiedz że poszedłeś kupić ten zaldiar i przy kasie okazało się ze to prawie30zł.Poprosiłeś o zamiennik farmaceutka powiedzuiała że nie ma(bo nie ma)ale zasugerowała takie wyjście:
zaldiar to lek złożony z paracetamolu375,czytam325mg,oraz tramadolu32,5mg o ile dobrze pamietam.Poradziła Ci abyś poprosił lekarza o tramal w kroplach abyś mógł precyzyjnie sobie dawki ustalać,lub w kapsułkach 50mg.a do tego dokupienie paracetamolu w syropie żebyś mógł dawke dobierać precyzyjnie.Butla trama96ml(9,6g tramadolu kosztuje coś koło50zl)ale sa tez10ml nie wiem ile kosztuje a 20kapsów50mg to tylko6,70 wiec dużo taniej niż zaldiar,jednym słowem ciśnij na koszty.UDA sie napewno powiedz ze rożnica miedzy6,7zl a 30zł jest dla ciebie znacząca.
2powiedz ze w ulotce wyczytałeś ze zaldiar w skladzie ma paracetamol na który od zawsze zle reagujesz(boli Cie brzuch,masz uderzenia gorąca)że chyba jesteś uczulony na paracetamol.choć zaldiar pomógł na ból to jednak negatyne działanie paracetamolu Ci nie odpowiada.
Sorry za błedy stylistyczne,ortograficzne i ogólnie pisanie bełkotu ale zgrzany jestem tramem DHC i zaraz też zwykła koda a rano naczochrałem sie fryty i mam "bałagan na poddaszu" ;-)
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2010 przez bandzior83r, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 142 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: CzarnaMewa »
No jasne ja tam lubie sobie poeksperymentować tyle że nie za często. Wciągnąć się nie wciągne bo nie mam zbyt dużego dostępu do tego typu leków i też nie jestem za bardzo zdesperowana żeby latać i szukać recepty. Kiedy mi się znów przydarzy okazja na coś takiego to nie wiem, może jak mamcia zachoruje czego jej naprawdę szczerze nie życzę.

Moja siorka cioteczna pracuje w aptece ale takich leków by mi nie sprzedała raz mi tylko kopsnęła dwie paczki klonów to było chyba w 2008 bo w tedy jak przestałam niuchać to strasznie byłam spięta i no wiecie sami jak to jest.
[color=#004040][size=85]Podaję wam gorzkie pigułki w słodkim lukrze. Pigułki są nieszkodliwe, trucizna jest w tej słodyczy.[/size][/color]
  • 1384 / 13 / 0
Silje pisze:
No jasne ja tam lubie sobie poeksperymentować tyle że nie za często. Wciągnąć się nie wciągne bo nie mam zbyt dużego dostępu do tego typu leków i też nie jestem za bardzo zdesperowana żeby latać i szukać recepty. Kiedy mi się znów przydarzy okazja na coś takiego to nie wiem, może jak mamcia zachoruje czego jej naprawdę szczerze nie życzę.

Moja siorka cioteczna pracuje w aptece ale takich leków by mi nie sprzedała raz mi tylko kopsnęła dwie paczki klonów to było chyba w 2008 bo w tedy jak przestałam niuchać to strasznie byłam spięta i no wiecie sami jak to jest.
wiesz tak mają wszyscy co zaczynają ćpać opio-niektózi potem wala powiedzmy dwa/trzy razy w tygodniu,a niektórych to zabiera okrutnie do tego stopnia że wszystkie pieniadze rozpierdalają w aptece na leki bez recepty(tablteki na kaszel lub ból zęba)zdobycie tramadolu też nie jest wyjątkowo trudne-jeżeli nie masz 18lat to przy odrobinie samozaparcia i wiedzy(opisywanej też na forum[H]dasz radę zdobywać go bez wiekszego problemu. Ogólnie nie bede Ci mówił zostaw to,nie bierz-powiem Ci tylko abyś z tym uważałanie uzależnij sie i ćpaj z rozsadkiem-poczytaj tramadol-uzależnienie i koda uzależnienie-korzystaj z innych przypadków ludzi któzi też mysleli kiedyś jak ty.
Nigdy los ludzi nie był mi obojetny-nikomu nie rzyczyłem uzależnienia od czegokolwiek.Ale wg.mnie uzależnienie dużo mniej pasuje dziewczynie/kobiecie niż facetowi.Zwłaszca że sprawiasz wrażenie fajnej dziewczyny.
Dlatego napisze tylko uważaj na siebie słoneczko ;-) Zwłaszcza że troche byłaś wjebana w stymulanty a opio zabieraja szybciej psychicznie-no i w przeciwieństwie do stymulantów uzależniaja też fizycznie-więc uważaj na siebie dziewczynko a najlepiej zacznij wiecej czasu spedzać ze swoim chłopakiem/męzem-zapisz sie na basen,chodz do kina a nie brnij w ćpanie-jakoś dziewczyna ćpajaca nie jest zbyt pociągajaca(no chyba że w sobote wieczorkami zechciała by zapalić ze mna dzojka i zrelaksować się prz "wieczorem z polsatem" ;-)
  • 834 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Reez »
Po czym poznajesz, że to fajna dziewczyna? Jak narazie niczego na to wskazującego nie napisała. Pisze jak przeciętna licealistka, więc nie jest to żaden intelektualny wyjątek. Proponuję trzymać się z daleka od opio w tym wieku. Zbyt wiele masz jeszcze do zrobienia w swoim życiu. Na błogie lenistwo przyjdzie jeszcze czas. Teraz walcz o edukację, studia, bo to w przyszłości pozwoli Ci żyć godnie i da szansę na to by stać Cię było na małe przyjemności. Ćpanie za pieniądze rodziców, tudzież ćpanie ich leków, to nie jest dobry pomysł i nie wróży kolorowej przyszłości licealistce.
To, powyżej, to tylko fikcja. Tak! Zmyśliłem wszystko! Wszystko! Pewnego dnia się obudzisz i będziesz prosił Boga, żeby to był nadal sen (zaboli dusza). Jesteś uczuciowym dnem. Znikniesz,, w swoim obleśnym umyśle, jako przykład psychopaty.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.