Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 182 / 3 / 0
Przy dorecie wszystko wychodziło jak trzeba.
Ale co to za tabletki 75/650?
Przecież one zawsze mialy wartości jak zaldiar... Nie popieprzyło ci się coś?
  • 59 / / 0
Popieprzylo, ale lekko. Dokładnie jest 75mg tramadolu i 625mg paragowna. Może są dwa rodzaje Dorety, ja mam takie
  • 2518 / 27 / 0
Do leków z zawierających tramadol i Paracetamol w standardowej dawce, można dopisać PADOLIEN. Zawartość tramadolu 37,5mg + 325mg paracetamolu. Ekstrakcje przeprowadza się tragicznie gdyż są to tabletki o przedłużonym uwalnianiu. Zawierające w swoim składzie poliwidon. Na szczęście tylko w otoczce. Można ją zmyć, osuszyć tabletki i dopiero zabrać się za przeprowadzanie ekstrakcji. Jednak wydaje mi się, że straty są znacznie większe niż w przypadku Poltramu Combo. czy Zaldiaru.
Uwaga! Użytkownik Dzielnicowy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 811 / 5 / 6
Te tabletki Zaldiar są chyba robione z tytanu. Aż młotek poszedł w ruch.
Uwaga! Użytkownik szpak123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1293 / 20 / 0
Dzielnicowy pisze:
Do leków z zawierających Tramadol i Paracetamol w standardowej dawce, można dopisać PADOLIEN
chyba PADOLTEN
Uwaga! Użytkownik Tracerek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 611 / 16 / 0
Btw czy to moje subiektywne uczucie, czy ktoś jeszcze zauważył, że paracetamol wzmacnia działanie T? szczególnie potęguje wyrzut histaminy, ogólnie jak ekstrahuje z tablet po ktorych są filmy (tramadol Filmtabletten :P) to mam zazwyczaj szpilki jak po majce, co nie zdarza sie w przypadku żadnej innej wersji T.
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
  • 811 / 5 / 6
Po każdym opio są szpilki. Przynajmniej ja tak mam.
Uwaga! Użytkownik szpak123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
BlueV pisze:
Btw czy to moje subiektywne uczucie, czy ktoś jeszcze zauważył, że paracetamol wzmacnia działanie T? szczególnie potęguje wyrzut histaminy, ogólnie jak ekstrahuje z tablet po ktorych są filmy (Tramadol Filmtabletten :P) to mam zazwyczaj szpilki jak po majce, co nie zdarza sie w przypadku żadnej innej wersji T.
Tez odnosze wrazenie, ze paracetamol podbija dzialanie pana T. A raczej przedluza i delikatnie wplywa na jego dzialanie. Chociaz moze to placebo?
  • 1743 / 25 / 0
paracetamol podbija działanie przeciwbólowe tramadolu np. lepiej wziąć 200-300mg tramadolu i 500 paracetamolu niz 400mg samego tramca. Jeżeli chodzi o działanie rekreacyjne robi to nieznacznie i jak wiadomo kurwi wątrobę. Dlatego od Zaldiaru wolę chociażby kapsułki 50mg trampka. jakis Panadol zawsze można dorzucić samemu...
Non omnis moriar.
  • 669 / 10 / 0
Ogólnie w celu uzyskania wyższego efektu analgetycznego podaje się pacjentom miks analegetyków I i II stopnia. W szpitalach bardzo popularny jest miks metmizolu i tramadolu, który btw. jest bardzo skuteczny na mnie. Gdym złamał nogę - samemu walnąłem 200mg Tramalu - niewiele mi to dało. Na drugi dzień dostałem w szpitalu 150 Poltramu i 500 pyralginy - dużo, dużo lepiej.
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.