Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 50 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: papiez »
Negatywne skutki? U mnie: hmm... spadek libido, tramal daje po nerkach (a te nie regenerują się tak, jak wątroba), szczękościsk. Wydaje się, że tramadol wpływa na psucie się zębów. Poza tym cóż.. najgorszym skutkiem ubocznym częstego zażywania jest...

... wykastrowanie tramadolu z euforii. Boli bardziej, niż strata nerki. Kurwa mać.

A co do problemów z siku to już tylko przy b. dużych dawkach, > 1g.
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2008 przez papiez, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik papiez nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
...tramal daje po nerkach ...
Skąd wiesz?
...tramadol wpływa na psucie się zębów...
To chyba przez
...szczękościsk...
albo śmigasz w zimie z otwartą japą, a później zdziwienie: skąd ból zębów?
I'm broken.
  • 50 / 3 / 0
korkorio pisze:
...tramal daje po nerkach ...
skad wiesz?
Bo jest przerabiany głównie przez nerki? Bo jest napisane w ulotce?

A co do zębów to powiem tyle:
pierdolisz synek, aż głowa boli. Oczywiście, szczękościsk też jest ważny, ale kurwa, w porównaniu do białka czy md* jest lajtowy.

Nie, nie jestem dobrym przykladem obiektu badawczego, nie mam osobistych naukowcow, a pisze to, co zaobserwowalem u siebie i po slowach innych zaprawionych w bojach.
Uwaga! Użytkownik papiez nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 5 / 0
... pisze to, co zaobserwowalem u siebie i po slowach innych zaprawionych w bojach.
No i o to mi chodziło zakładając ten topik. Też na tej podstawie ja piszę, a pytam jak nie wiem.
Bo jest przerabiany głównie przez nerki? Bo jest napisane w ulotce?
...
No dobra, ale niektóre substancje pewnie bardziej siadają na nery od innych. Nie wiem jak to jest w przypadku kapsa więc pytam.
Nigdy na oczy nie widziałem ulotki, ale wiem, że jest tam napisane, że maksymalna dobowa dawka to 400mg.
Tak więc, zastanawiam się czy nie przekraczając tej dawki, a zapodając dłuuugo nery dają radę?
A co do zębów to powiem tyle:
pierdolisz synek, aż głowa boli.
Wydaje się, że tramadol wpływa na psucie się zębów...
Wydaje się, że sam nie wiesz dokładnie. Nie ma czasem nic na ulotce?
Więc nie jestem twoim pierdolonym synkiem.
pozdro i dzięki za wypowiedź
I'm broken.
  • 749 / 5 / 0
I tak jeszcze się zastanawiam, jak się ma tramadol z alkoholem do zdrowia?
Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo często mam niepochamowaną chęć wypicia kilku browarów po.
Nie mówię o jeździe ryjem po ulicy, ale tak delikatnie. Istnieją jakieś poważne zagrożenia?
I'm broken.
  • 50 / 3 / 0
Poważne zagrożenia? Przy paru piwach i tramalu nie ma, chyba że masz epilepsję, bo oba obniżają próg drgawkowy.
  • 320 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: befree »
negatywne skutki u mnie przy dlugotrwalym braniu u mnie(nie biore obecnie 11 dni),podzielimy to na kategorie:
Zdrowie fizyczne:
-nie biore od 11 dni tak absolutne zero i mam 37C czyli oslabienie,mysle ze jednak przedluza sie ''zejscie'' bo brałem długo i non stop. sa to objawy lajtowe.
-nery nie bolaly nigdy
-watroba nie byla nigdy powiekszona,na dobra sprawe nie wiem dokladnie gdzie jest.Metabolizm jest niby ok kodeina dziala jak trzeba,inne leki przez nia metabolizowane tez ok wiec wnioskuje ze jest ok.
-problemy ze snem ale to juz moja specjalnosc...(bezsennosc itp.)
Psychika.
-Depresja i ciag na opioidy(u mnie teraz nieszczegolnie bo po trochu juz mam dość tego znieczulenia)
-amotywacja,mur do dzialania bez cpania czegos,raczej antydepresanty pomogą i to mija.
-czas wolniej plynie
Mózg/pamięć procesy poznawcze etc.
-brak(co innego jak sie jest na ciągu)
-no jedynie ten czas brania jest zamazany w pamięci ale tak to jest z opio tak mysle(rejestracja zdarzen jest oslabiona).

Najgorsze sa skutki psychiczne,trudno sie odnalesc w zyciu bez swojego gowienka,tak jak ktos pisal tramal zbyt dobrze pasuje do latwego zycia,kurwa.
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2008 przez befree, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik befree jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 99 / 1 / 0
-no jedynie ten czas brania jest zamazany w pamięci ale tak to jest z opio tak mysle(rejestracja zdarzen jest oslabiona).
Prawda.Niestety.
Uwaga! Użytkownik uzytkownik zbanowany jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 5 / 0
Też pewnie od dawki zależy. Myślę.
I'm broken.
  • 155 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: fiziumiziu »
MONDROSCi
Uwaga! Użytkownik fiziumiziu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).