Podchodne tryptaminy, które zostały rozbudowane przy pierścieniu w pozycji piątej – np. 5-MeO-DMT, bufotenina lub ibogaina.
  • 5184 / 927 / 0
NB-5-MeO-DALT_structure.png
N,N-diallylo-5-metoksytryptamino-1-mrówczan tert-butylu
(3'-[N,N-diallyloamino]etylo-5'-metoksyindol-1'-ylo)mrówczan 1,1-dimetyloetylu

Temat na reddicie.

https://www.reddit.com/r/researchchemic ... periences/

Malo info w sieci, ktoś probowal? Dostępne u pewnego V.

@surveilled Nie wiem czy odpowiednie miejsce dla tej tryptaminy jak coś to przeniesiesz.

Nie mam dostępu do kompa, zakładam temat ze smartfona więc jeśli nie ma wzoru to też możesz dodać, znajdziesz. Nie wiem również jaki CAS ani IUPAC dla tej substancji nie mogłem nigdzie znaleźć.

Edit: jeblem się, chyba to powinno być w N-podstawione.

@serotoninowyI to, i to. Przeniosę po prostu do tryptamin. Z
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
Artykuły
Newsy
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.