Podczas rutynowych badań w rezonansie znaleziono u mnie ostre rozsiane demielinizacje. Według mnie przyczyną tych zmian jest metkatynon syntetyzowany domowymi sposobami.
Mianowice octem i nadmanganianem potasu.
Podczas licznych leczeń odwykowych widziałem ludzi uzależnionych od "metkata". Z reguły było już z nimi ciężko. Mieli problemy z poruszaniem się oraz
z mową. Stąd wysnuwam teorię że przyczyną uszkodzenia mojego mózgu jest ów substancja. Oczywiście ja czuję się dobrze. Nie mam żadnych objawów neurologicznych i nie naużywam substancji psychoaktywnych od kilku lat. Związku z powyższą sytuacją mam kilka pytań.
Czy u kogoś z was zdiagnozowano podobne zmiany z powodu odurzania się metkatynonem ? Czy jest jakaś placówka w która zajmuje się leczeniem takich zmian w mózgu ?
Poniżej odpis badania.
W obrębie jąder podkorowych po stronie prawej, w zakresie wzgórza i podwzgórza widoczne jest ognisko demielinizacyjne wielkości 8mm.
Kilka zmian o podobnym charakterze widocznych jest obustronnie w obrębie jąder wzgórza wielkości do ok.5mm oraz poniżej w zakresie
konarów mózgu, a także górnej części mostu po stronie prawej.
Dodatkowo kilka plak demielinizacyjnych wielkości do ok.6mm widocznych jest w dolnej części mostu od strony
grzbietowej, a także w obrębie konara środkowego móżdżku po stronie lewej. Drobna plaka demielinizacyjna widoczna jest w
przedniej części trzonu ciała modzelowatego wielkości 4mm.
Poza tym intensywność sygnałów istoty białej i szarej półkul mózgu oraz przestrzeni pływowych w badaniu MR prawidłowa.
Struktury tylno jamowe, wodociąg mózgu oraz komora IV bez uchwytnej patologii. Po dożylnym podaniu środka kontrastowego
nie uwidoczniono obszarów nieprawidłowego wzmocnienia.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.