...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Szczęść wam,
W swojej praktyce zauważyłem, że neuroleptyk kwetiapina może mieć pozytywny efekt w postaci micro-detoxu dopaminowego. Zgodnie z informacjami: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2898838/ spodziewam się, że przyjmowanie tego neuroleptyku nasennie może oferować coś w postaci detoxu od dopaminy z racji wspomnianego tutaj dylematu (stimki zwiększają dopę a neuroleptyki hamują).
Jakie jest wasze zdanie w tej kwestii?

a propos co robię:
Na razie dawkowanie: kwetiapina 50mg 1h przed snem bo miałem ucisk w klacie więc wolałem nie ryzykować ale kto wie ile jutro zaryzykuję.
Z substancji pomagających z zaśnięciem działał na mnie tylko zoplikon, ale on niestety wrogiem jest największym bo uzależnia (chuj, że działa, najważniejsze jest to że uzależnia!) jednak jako, że to benzo to nie spodziewam się efektu detoxu. Macie może inne zdanie? Może są jakieś benzo pomagające zasnąć (z tego co wiem to klony ale chętnie poczytam o wszystkich).
"Czujesz się osamotniony. Postaraj się odwiedzić kogoś, kto jest jeszcze bardziej samotny"
- Homilia, Sopot, 1999 r.
  • 3455 / 559 / 2
Kwetiapina setka w zupełności na spanie wystarczy, nie ma sensu pakować się w benzo. Możesz ewentualnie do niej dorzucić 1mg Lorafenu bardzo dobrze z tą setką się komponuje.

Ja osobiście biorę dwie setki kwetiapiny i do tego dwie setki depakiny na wyrównanie nastroju przed snem. Depakina Chrono jest na recepte darmowa.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1037 / 245 / 0
Jak chcesz benzo na spanie to tylko te długo działające, diazepam, ale to i tak droga do uzależnienia i pogłębienia problemów ze spaniem, czyli bezsenność z odbicia, z którą ciężko jest sobie poradzić bo była wywołana lekami, tzw trudna do leczenia.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.