Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 21 / 4 / 0
Siema.
Na wstępie zaznaczę,że nie idę na łatwiznę pytając,zrobiłem dość spory research,przeczytałem większość tematów na HR na ten temat. Zdania są podzielone,nawet wśród lekarzy,jakie są wasze spostrzeżenia?

Mam tachykardię, przyjmuję bb, konkretnie newibolol 5mg dziennie od 2 miesięcy,a za kilka dni mam przewidziane mefowanie. Wiem,że bb powodują jeszcze większy obkurcz naczyń krwionośnych,w zasadzie,wiem to co przeczytałem,ale tego nie rozumiem,po prostu nie chce sobię zrobić krzywdy %-D
Więc ja widzę 2 opcje, odstawić na 1 dzień przed mefowaniem (ewentualnie wziąć 2,5mg zamiast 5) - tylko,że po odstawieniu moje serce wali jak młot pneumatyczny więc mefką mogę się jeszcze dorobić zawału.
Brać normalnie i przyjąć kryształ i narazić się na wylew.
Czy ktoś ma jakiś pomysł lub doświadczenia na opcję 3 najlepszą? :trucizna:
  • 26 / 2 / 0
Osobiście odradziłabym mefedron jeśli masz tachykardię. Serce ci może nie wyrobić, mefedron to narkotyk (a w zasadzie dopalacz) i w porównaniu do fety, koksu bardzo obciąża układ krwionośny. Jednakże, jeśli się już zdecydujesz to zażyj te betablokery w dawce nieco mniejszej. Myślę, że jest to najrozsądniejsze rozwiązanie.
  • 21 / 4 / 0
Szczerze,ze stymulantami mam do czynienia bardzo rzadko, feta nie podchodzi mi w ogóle,a koksu szukać że świecą. Ostatnim razem,serce nawet mi specjalnie nie przyspieszało,po jakimś 0,7 przez noc (dla mnie dawka ogromna) puls utrzymywał się na poziomie 110-130 ale nie mam pojęcia jak było z ciśnieniem. Jeśli mam być szczery,to,że jest to mefedron to tylko domysły,po sposobie działania i wyglądzie,równie dobrze może to być meta. Po prostu chciałbym sobie zażyć ze znajomym coś po czym gadka będzie się dobrze kleiła. No cóż,poczekam jeszcze na inne wypowiedzi,ale chyba w takim razie,będę musiał zadowolić się alkoholem.
  • 21 / 4 / 0
Witam ponownie, aktywności pod tematem nie ma za dużo,ale może komuś na przyszłość się przyda, aczkolwiek wyjątek nie czyni reguły. Więc w moim przypadku tachykardia objawia się na poziomie 80-90 tętno spoczynkowe,120-170 podczas spaceru,reszta badań w porządku. Rano koło 11 wziąłem 5mg newibololu, koło 21, 5 piw,a o 22 kreska około 100mg na pulsie 120, po aplikacji zwiększył się nieznacznie,w szczytach do około 145,bez żadnych pozostałych skutków ubocznych. Koło 24 dorzutka 250mg,straszny wystrzał i tętno dobre 180, aczkolwiek to też raczej nic spektakularnego po takiej ilości. Około 4 na "zwale" zaczęły się delikatne bóle serca (albo wkręty),w każdym razie żyję i nie mam się źle. Ale mimo wszystko raczej nie polecam stymulantów osobom z jakimikolwiek chorobami serca.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?