Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 36 / / 0
Witam serdecznie. Mam 27 lat i od czasu do czasu lubie sobie zarzucic jakis narkotyk typu stymulant. Nie jestem uzależniony, dlatego ze robie to rzadko. Nie zawalam pracy, nie robie awantur w domu pod wpływem(ani tym bardziej nie bije domowników), ani nigdy nie miałem żadnych konfliktów z prawem. Chcą złożyć wniosek do gminnej komisji rozwiązywania spraw narkotykowych o przymusowe leczenie. Jakie waszym zdaniem są szanse na sadowe przymuszenie do leczenia ? Dodam jeszcze, że dla rodziców wszystkie narkotyki to zło, i jak ktoś juz raz wezmie to narkoman od razu. Z góry dziękuję za odpowiedź.
  • 615 / 96 / 0
06 marca 2021Jan1nowak11 pisze:
nie robie awantur w domu pod wpływem(ani tym bardziej nie bije domowników)
A awantury o co są? %-D

Moim zdaniem szanse 50% czyli albo dostaniesz skierowanie na przymusowe badanie albo obejdzie się bez tego. Wszystko zależy od Ciebie. Jak się będziesz wkurwiał, mowił że jak się naćpasz nie odpierdalasz itd to tylko się pogrążysz :korposzczur:
  • 54 / 2 / 0
Miałem taką samą sprawę tylko ze chodziło o alkohol. Nikt Cię nie ma prawa do niczego smuszać
  • 36 / / 0
Zapomniałem dodać jeszcze, że rodzice to oboje alkoholicy. Tyle że tata nie pije od paru miesięcy, a mama od miesiąca bo się zaszyła. Matka przez wiele lat piła i była agresywna. I teraz mam pytanie, czy to ma duże znaczenie jak to powiem na komisji?
  • 2199 / 366 / 0
Ja dostałem sądowe leczenie, wyrok się uprawomocnij 2 tyg temu,
dostanę jakieś wezwanie na komisje dotyczącą leczenia ?

Mogę dostać zamek, jeśli takie będą mieli widzimisię ? Wolałbym leczenie ambulatoryjne.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.