Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 36 / / 0
Witam serdecznie. Mam 27 lat i od czasu do czasu lubie sobie zarzucic jakis narkotyk typu stymulant. Nie jestem uzależniony, dlatego ze robie to rzadko. Nie zawalam pracy, nie robie awantur w domu pod wpływem(ani tym bardziej nie bije domowników), ani nigdy nie miałem żadnych konfliktów z prawem. Chcą złożyć wniosek do gminnej komisji rozwiązywania spraw narkotykowych o przymusowe leczenie. Jakie waszym zdaniem są szanse na sadowe przymuszenie do leczenia ? Dodam jeszcze, że dla rodziców wszystkie narkotyki to zło, i jak ktoś juz raz wezmie to narkoman od razu. Z góry dziękuję za odpowiedź.
  • 615 / 96 / 0
06 marca 2021Jan1nowak11 pisze:
nie robie awantur w domu pod wpływem(ani tym bardziej nie bije domowników)
A awantury o co są? %-D

Moim zdaniem szanse 50% czyli albo dostaniesz skierowanie na przymusowe badanie albo obejdzie się bez tego. Wszystko zależy od Ciebie. Jak się będziesz wkurwiał, mowił że jak się naćpasz nie odpierdalasz itd to tylko się pogrążysz :korposzczur:
  • 60 / 2 / 0
Miałem taką samą sprawę tylko ze chodziło o alkohol. Nikt Cię nie ma prawa do niczego smuszać
  • 36 / / 0
Zapomniałem dodać jeszcze, że rodzice to oboje alkoholicy. Tyle że tata nie pije od paru miesięcy, a mama od miesiąca bo się zaszyła. Matka przez wiele lat piła i była agresywna. I teraz mam pytanie, czy to ma duże znaczenie jak to powiem na komisji?
  • 2196 / 366 / 0
Ja dostałem sądowe leczenie, wyrok się uprawomocnij 2 tyg temu,
dostanę jakieś wezwanie na komisje dotyczącą leczenia ?

Mogę dostać zamek, jeśli takie będą mieli widzimisię ? Wolałbym leczenie ambulatoryjne.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
ODPOWIEDZ
Newsy
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.

Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.