Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam, wpadła mi w ręce paczka Targin z 40mg oksykodonu i 20mg naloksonu. Mam ich 60 tabletek, duże opakowanie. Podkreślam że nie mam żadnej tolerancjy na morfine i oksykodon. Czy będzie jakieś działanie euforyczne po tym czy ten nalokson to poprostu zniweluje. Czytałem tutaj trochę, jedni mówią że na nich działa inni mówią że nie ma żadnego efektu, powiedzcie mi jak to jest. Ewentualnie jest jakaś metoda żeby oddzielić nalokson od tego?
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2020 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono brzmienie tematu
  • 579 / 130 / 0
Jeśli zamierzasz przyjąć to doustnie, nalokson nic zepsuje. To zabezpieczenie przed podaniem dożylnym. Mnie bez tolerancji ładnie zrobiło 10mg oksykodonu. Nie bierz całej tabletki naraz jeśli życie Ci miłe.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.