W styczniu wziałem połowę tabsa ecstasy (w tej połówce chyba jakieś 110 mg). Sam ważę 90 kg. I wypiłem meeeega dużo alkoholu. Wiem głupota. Zerwałem film. Ostatnio zaobserwowałem u siebie arytmię serca (EKG potwierdziło). To jest możliwe by taka jednorazowa akcja spowodowała taką przewlekłą arytmię?
08 października 2020dajmon pisze: Konkrety. Jaka to arytmia?
08 października 2020ZX pisze: Jak w weekendy to spoko, ale ile dokladnie weekendowo wypijasz? Ziola wlasciwie nie palisz to znaczy ile wypaliles w tym roku? I papierosow tez? MDMA raczej nie powoduje, ze twoje serce jest zdrowsze, a i mozg takze.
Fajek w całym życiu wypaliłem może z 30?
Zioła w całym życiu może z 15 g? ;)
Ectasy wziąłem tylko raz, w postaci połowy tej tabletki. Byłem wśród znajomych. Fazę miałem raczej klasyczną (chyba) - przyjazne nastawienie, uśmiechnięty, pobudzony ale jednocześnie bez jakiejś chęci skakania etc. Mieszałem to mocno z alkoholem.
Stąd właśnie pytanie, czy taka jednorazowa akcja mogła skutkować odległym w czasie wystąpieniem migotań przedsionków, arytmią serca. W internetach sporo piszą o tym, że niektóre substancje psychoaktywne są bombami zegarowymi...
08 października 2020dajmon pisze: Co ma do tego konsultacja neurologiczna? Masz to EKG? Jak tak, to pokaż. Jeśli arytmia jest o pochodzeniu zatokowym, to powinieneś się cieszyć. Pewnie masz jakieś pospolite dodatkowe pobudzenia nadkomorowe. Jeśli byłoby migotanie przedsionków, to rodzinny by rozpoznał.
EKG było robione w południe i właściwie zdziwiłem się wówczas, ze lekarka coś z niego zobaczyła, bo sam nie czułem wówczas dziwnego bicia serca - ona stwierdziła jakieś odchylenia lekkie.
Natomiast problem mam zwłaszcza wieczorami i w nocy. Wtedy wyglada to tak, że serce potrafi bić powiedzmy raz na sekundę, a nagle mam z dupy trzy mocne uderzenia w ciągu jakiejś połowy sekundy. Prawdopodobnie Holter pokaże to wszystko...
Anyway, chodziło mi o to, czy taką jednorazową akcją ze stycznia, jak ta, która opisuje wyżej mogłem sobie to wszystko wywołać
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.