Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1 / 1 / 0
Witam, dzisiaj chciałbym pokrótce opowiedzieć o wpływie LSD (bo głównie to biorę) na moją twórczość, pomysłowość. Otóż zacząłem stosować LSD jakieś 2 lata temu. Zaczęło się po prostu od ciekawości. Będąc na uczelni, chodziłem do klubów i zdobywałem "kontakty handlowe". Potem gdy nastał czas stworzenia pierwszych dzieł (krótkich etiud), miałem masę pomysłów. Więcej niż kiedykolwiek w moim życiu. I sądzę, że ogólnie zażywanie psychodelików pomogło mi w przyswajaniu wiedzy i ogólnie w sprawności intelektualnej, co powinno być odwrotnie, bo generalnie okropnie intensywnie imprezowałem. No, ale cóż, udało się zaliczyć z wyróżnieniem. Oczywiście etiudy te, były stworzone w surrealistycznym stylu, za co Profesor mnie pochwalił, że "mam nieprzeciętne zdolności kreacyjne". Niesamowicie było to słyszeć i pomyśleć, że to wszystko za sprawą psychodelików.
  • 0 / / 0
Według mnie psychodeliki poszerzają horyzonty i wpływają np. na poziom empatii, kreatywność. Sama zaobserwowałam to u sb. Po prostu podczast tripów doznajesz różnych rzeczy np. ja widziałam świat w mega intensywnych kolorach, ruszające się budynki, piękną, intensywną sygnalizację świetlną xd. Co dało mi inspirację do stworzenia nowych obrazów i zdjęć. Do tego spotkaliśmy się w tedy z przyjaciółmi i rozmawialiśmy na osobiste tematy. Zakbserwowałam, że wiele osób bardziej się otworzyło i poznalismy sie bardziej. W sesie to nie bylo takie wyjawianie swoich sekretow po pijaku xddd ale bardziej deep conversation o swoich uczuciach, pogladach na zycie, ale takie wyjscie ze strefy komfortu intymnosci myslowej, ze na trzezwo nigdy bym tak nie rozmawiala. Nawet po alk gdy jezor mi sie rozwiazuje, no ale jak juz wspominalam to nie o taka rozmowe chodzi.
I tak z 3 h przegadalismy . Mysle, ze doswiadczenia z psychodelikami otwieraja umysl, tylko trzeba umiec z nich skorzystac. Co z tego jak wezmiesz karton i pojdziesz np do szkoly na 8 lekcji xdddd... stresujesz sie zeby cb nikt nie nakryl, jest w chuj glosno i nawet sb nie pomyslisz ani z nikim nie pogadasz tak fajnie. No nwm bez sensu. Do tego takie tripy ubogadzacajace ja stosuje tak ok raz na 2 msc? Ktos moze pomyslec ze to bd rzadko ale ja chce to robic bezpiecznie ( i to nie jest bardzo rzadko dla naszego mozgu, a wrecz mogłoby być jeszcze rzadziej. pozdr ludzi' karton na tydzien 'jeszcze tr i bd mieli haluny bez LSD-nje fajne) . Nie jestem narkomanka tylko taką uzytkowniczka i tyle mi wystarcza powiedzmy taka dojebana sesja terapeltyczna a nie spizganie sie na imlreze dzk dobranoc.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Marihuana w sortowni jednej z firm kurierskich

Na początku stycznia 2025 roku funkcjonariusze Referatu do walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Bielsku-Białej, we współpracy z funkcjonariuszami Śląskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Katowicach, przechwycili paczkę zawierającą ponad 1,4 kg marihuany. Narkotyki zostały ujawnione na terenie magazynu logistycznego jednej z firm kurierskich działających na terenie kraju i pochodziły ze Stanów Zjednoczonych.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.