Mam takie pytanie, w sumie chce się upewnić bo mam pewną linię. Chodzi mianowicie o to że na początku 2016 skazano mnie z art. 62 za małą ilość mianowicie poniżej 0,5 gram. Dostałem prace społeczne w związku z rozsądną taktyką procesową okres zawieszenia poprzedniej kary mi minął więc miałem tylko te społeczne oczywiście odrobiłem je.
Zatarcie 5 lat z urzędu jest zależy mi na zatarciu już teraz i w związku z tym chcę złożyć wniosek o zatarcie na wniosek.
Chcę uzasadnić tak że:
- czyn swój i winę zrozumiałem pracę odrobiłem w placówce MONAR,
- do przestępstwa nie powróciłem,
- podjąłem naukę w szkole policealnej,
- przestrzegam porządku prawnego,
- podjałem terapię w związku z uzależnieniem od środków psychoaktywnych,
- potrzebne mi jest zatarcie skazania żeby móc być wpisanym na listę kwalifikowanych pracowników ochrony mienia bo w regionie innej pracy z moim wykształceniem nie ma
I w związku z tym moje pytanie czy macie jeszcze pomysly czy mogę coś jeszcze ciekawego wymodzić jako uzasadnienie bo mi nic więcej nie przychodzi do głowy?
Pozdrawiam serdecznie,
Pomóżcie nie wiem bo się nawaliłem.
Pewnie potrzebujesz mieć czyste papiery na już.
19 lipca 2020rangczu pisze: Musi upłynąć 5 lat, ale nie od ogłoszenia wyroku, tylko od wykonania kary. Termin liczysz od dnia wykonania obowiązku prac społecznych.
i co to była za rozsądna taktyka procesowa że dostałes za okruchy prace, za taką ilośc juz w '16 spokojnie mozna było wlaczyc o umorzenie
Dziękuję za odpowiedzi złożyłem na początku sierpnia zobaczymy co to będzie się działo.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.