Mam takie pytanie, w sumie chce się upewnić bo mam pewną linię. Chodzi mianowicie o to że na początku 2016 skazano mnie z art. 62 za małą ilość mianowicie poniżej 0,5 gram. Dostałem prace społeczne w związku z rozsądną taktyką procesową okres zawieszenia poprzedniej kary mi minął więc miałem tylko te społeczne oczywiście odrobiłem je.
Zatarcie 5 lat z urzędu jest zależy mi na zatarciu już teraz i w związku z tym chcę złożyć wniosek o zatarcie na wniosek.
Chcę uzasadnić tak że:
- czyn swój i winę zrozumiałem pracę odrobiłem w placówce MONAR,
- do przestępstwa nie powróciłem,
- podjąłem naukę w szkole policealnej,
- przestrzegam porządku prawnego,
- podjałem terapię w związku z uzależnieniem od środków psychoaktywnych,
- potrzebne mi jest zatarcie skazania żeby móc być wpisanym na listę kwalifikowanych pracowników ochrony mienia bo w regionie innej pracy z moim wykształceniem nie ma
I w związku z tym moje pytanie czy macie jeszcze pomysly czy mogę coś jeszcze ciekawego wymodzić jako uzasadnienie bo mi nic więcej nie przychodzi do głowy?
Pozdrawiam serdecznie,
Pomóżcie nie wiem bo się nawaliłem.
Pewnie potrzebujesz mieć czyste papiery na już.
19 lipca 2020rangczu pisze: Musi upłynąć 5 lat, ale nie od ogłoszenia wyroku, tylko od wykonania kary. Termin liczysz od dnia wykonania obowiązku prac społecznych.
i co to była za rozsądna taktyka procesowa że dostałes za okruchy prace, za taką ilośc juz w '16 spokojnie mozna było wlaczyc o umorzenie
Dziękuję za odpowiedzi złożyłem na początku sierpnia zobaczymy co to będzie się działo.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.