Dzień dobry moje ćpuny kochane.
Ciekawi mnie wykrywalność substancji w posiewie kału, w szczególności słynnej amfetaminy. Czy podczas analizy kupy takowa amfa może wyjść? Jestem świadom, że nie ma czegoś takiego jak ogólny test na narkotyki, ale jeśli analizuje się skład chemiczny kału (a zakładam, że to również obk innych procesów się dzieje w czasie posiewu), to czy amfetamina może wyjść? To samo pytanie podczas morfologii krwi?
Zanim mnie zlinczujecie, od razu uprzedzam, wiem, że testy na fetę robi się z włosami, moczem i śliną. Bardziej chodzi mi o przypadkowe wykrycie amfetaminy w trakcie analizy kału.
dziękuje za wyrozumiałość
Analogicznie do morfologii krwi, nikt tam nie wykryje niczego czego nie szuka, a możemy śmiało założyć, że nie szuka metabolitów amfetaminy.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.