Działy bezpośrednio dotyczące uprawy konopi
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Siema, ostatnio kupiłem jakieś tanie cbd tak mocno rekreacyjnie aby sobie popalić. No i znalazłem kilka pestek w tym suszu bo to było jakieś "dust series". Namoczyłem pestki i teraz są na talerzyku i czekam aż coś zacznie kiełkować.

Czy gdyby te wszystkie początkowe fazy kiełkowania i sadzenia przeszłyby sukcesywnie to da się w fazie rośnięcia rośliny skontrolować aby THC się wytwarzało a nie to cbd? Chodzi mi o to aby z nasionka cbd wyhodować choć trochę topów z wyższą zawartością THC niż to 0.2%. Da się? Pozdrawiam
  • 55 / 13 / 0
W tych nasionach zapisana jest informacja genetyczna. Trochę tak jak z człowiekiem - w momencie zapłodnienia decydują się takie cechy jak np. wzrost czy kolor oczu. I skoro zostałeś przykładowo "zaprogramowany" na 170 cm wzrostu to żeby skały srały to nie urośniesz do dwóch metrów. Tak samo geny tej rośliny nie pozwalają na to by produkowała ona THC w ilościach większych niż śladowe. Nie wiem czy stosując jakieś zabiegi (np. ją stresując w jakiś sposób) da się roślinkę zmusić żeby produkowała THC, ale na 99% nic z tego nie będzie. To tak jakbyś z nasion konopii przemysłowej, która praktycznie nie zawiera THC, chciał wyprodukować mocnego skuna.
  • 967 / 242 / 0
Masz nasiona konopii siewnej i nie, nic nie zrobisz aby wytworzyło więcej THC - w sensie znacząco więcej aby osiągnąć rekreacyjne działanie THC.
światło UVB sprzyja wytwarzaniu przez roślinę THC, ale przy tak małych ilościach THC w konopii siewnej nie ma to żadnego znaczenia.
Owszem, sama genetyka danego szczepu konopii siewnej może dać w konkretnej roślinie więcej niż 0,20 % THC, ale mogą to być wahnięcia rzędu dziesiątych części procenta.
Moja rada ? Wyrzuć to bo w razie przypału nikt ci nie uwierzy w tę głupotę i będą Cię ścigać za produkcję konopi innych niż siewne.
  • 12493 / 2425 / 0
Za same pestki nic mu nie zrobią. Jak tylko wsadzi do ziemi i coś z niej wyjdzie, to już inna bajka.
W niektórych krajach przestępstwem jest np dopiero "zakwitnięcie" krzaków.
  • 967 / 242 / 0
No o tym mówię że jak wsadzi pestkę ziemię, a on już ją kiełkuje.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.