Mam zmasakrowane Gaba dzięki nalogowemu braniu benzo. Chciałbym je zregenerować. Pierwsza sprawa, odstawienie totalne benzo.
Druga sprawa, suplementy. Mam dwa. Szałwia lekarska i miłorząb japoński. Problem jest taki że nie wiem ile tego na dobę brać. Mam kapsułki szałwi 450mg kapsułka. Z milorząbem jest kapsułka 6000mg.
Ile brać tych kapsułek dziennie żeby to miało jakiś sens. Bo to co jest w ulotce to dotyczy zwykłej suplementacji a przy regeneracji Gaba dawki na pewno będą większe...
Paweł
Paweł
08 grudnia 2019lufa9999 pisze: A skąd to wziąć?
Krople walerianowe też polecam przed snem. Mniejsze zło a pomaga.
Dodatkowo ważna jest higiena snu:
-nie trenować wieczorem
-nie pić nic stymulantowego pare godzin przed snem
-wietrzenie pokoju i utrzymanie lekkiego chłodu
-nie spędzać dnia na łóżku (np. z laptopem). Łóżko do snu i może jeszcze do jednej rzeczy
-nie napychać się na noc. Minimalnie posiłek 2h przed snem
-nie nawadniać się za bardzo przed snem, żeby nie wstawać w nocy do toalety. Starać się oddychać przez nos, żeby nie było w ustach sucho
A odstawiam baclofen i alpre
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych
Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.