Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 199 / 26 / 0
Ostatni zgłębiłem biografię mojego ulubionego piosenkarza Nicka Cave. I okazało się że od 20 do 40 roku życia brał heroinę i amfę. A teraz pomimo ponad 60 lat wygląda lepiej niż większość 40 latków w Polsce. Tak więc patrząc na innych bogatych narkomanów, nie wydaje się wam że pieniądze powodują że szkody z ćpania są minimalne? No bo skoro ma się tyle kasy że można kupować najlepszy towar, dobrze się odżywiać, chodzić do lekarzy i żyć na najwyższym komforcie to może redukuje to szkody?
  • 1864 / 699 / 0
Masa gwiazd która wykitowała ze szprycą w żyle przeczy Twojej naiwnej teorii...
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 2199 / 366 / 0
Większość narkomanów jak im się powodzi, to płyną (łap sens).
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 150 / 36 / 0
Ja mam trochę więcej kasy niż przeciętny zwykły człowiek, i faktycznie na suplementy i zdrowe żarcie do naprawy po ćpaniu wydaje więcej niż na samo ćpanie. Ale w przypadku bogatego człowieka jak napisałes powyżej najwazniejsza jest samokontrola, bo jak możesz ćpać bez końca, to ani drogie witaminki ani lekarz nie pomogą
  • 114 / 7 / 0
Wydaje mi się ze to sciema. Inaczej tylu artystów nie stoczyłaby się na samo dno. Ludzie majątki tracą bo zaczynali od „imprezowego” brania. Wydaje mi się ze to wszystko zależy od samokontroli tak jak ktoś powiedział. Jeśli masz tyle samozaparcia i jesteś w stanie zdecydować ze tylko na imprezy lub weekend to ok,ale jeśli potem zauważysz ze lepiej ci się pracuje przy tym i zaczynasz brac coraz więcej i częściej aby funkcjonowac to trzeba powiedzieć stop itd itd to tak się zaczyna nałóg który niszczy.
Uwaga! Użytkownik SexyTATTOOgirl nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1290 / 366 / 0
Stek bzdur. Akurat jak ma sie kase, to sie ma wiecej na dragi i wtedy codziennie sie wali w huj dragow i po kilku latach sie wyglada jak sie wyglada. A nick cave mogl brac raz na miesiac albo w ogole nie brac i tylko zmyslal pod publike, bo realia sa takie, ze po amfie i helu codziennie po 20 latach czlowiek jesli dozyje jest skonczonym wrakiem i mentalnie i fizycznie i nic ci nie pomoze. Serio ci mowie, akurat to po jednym roku na tych dwoch to mozna sie tak poryc ze ja pierdole a co dopiero po 20 latach. Musial brac raz na kilka miesiecy.
  • 3190 / 903 / 5
Jest dokładnie odwrotnie.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 229 / 26 / 0
Popieram Pana wyżej. Nieograniczona kasa -> nieograniczone ćpanie -> rosnąca tolerka -> nieograniczone miksy/coraz bardziej abstrakcyjne dawki -> czym to się może skończyć?
Nic nigdy nie było dla mnie zbyt dziwne.
Hunter S. Thompson Lęk i odraza w Las Vegas
  • 199 / 26 / 0
06 października 2019ZX pisze:
Stek bzdur. Akurat jak ma sie kase, to sie ma wiecej na dragi i wtedy codziennie sie wali w huj dragow i po kilku latach sie wyglada jak sie wyglada. A nick cave mogl brac raz na miesiac albo w ogole nie brac i tylko zmyslal pod publike, bo realia sa takie, ze po amfie i helu codziennie po 20 latach czlowiek jesli dozyje jest skonczonym wrakiem i mentalnie i fizycznie i nic ci nie pomoze. Serio ci mowie, akurat to po jednym roku na tych dwoch to mozna sie tak poryc ze ja pierdole a co dopiero po 20 latach. Musial brac raz na kilka miesiecy.
No może rzeczywiście zmyślał z częstością ćpania żeby wypracować sobie lepszą legendę. Pewnie że jak ktoś przedawkuje to mu wysoki poziom życia nie pomoże, no chyba że w odwyku po odratowaniu. Ale pisałem tego posta nawet nie z myślą o heroinie którą brał Cave ale bardziej o innych dragach które ciężej przedawkować. Benzo albo stymulanty mogą pewnie być nawet bardziej atrakcyjne dla człowieka sukcesu a przecież czy nie można by funkcjonować na nich latami? Nie każdy musi podbijać dawki w nieskończoność. Ja np. od dawna funkcjonuje na 150 - 300 mg kodeiny. No ale nie mam dostępu do innego opiatu
  • 237 / 13 / 0
Sid, Iggy Pop? Biorac zachowanie pod uwage, to szkodliwe w chuj, da sie to kontrolowac?
Uwaga! Użytkownik Pompejszyn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.

Mężczyźni z Teksasu skazani na więzienie. Podszyli się pod DEA, żeby ukraść narkotyki

Kary po kilka lat więzienia otrzymali mężczyźni z Teksasu, którzy podszywali się pod agentów DEA, próbując ukraść marihuanę z domu w południowym Oregonie. Celem było kilkaset funtów narkotyku. Kradzież została udaremniona przez interweniujących na miejscu policjantów.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.