Więcej informacji: Alfa-pirolidynoalkilofenony w Narkopedii [H]yperreala
CAS #:100609-39-0
NMR Analysis:C13H17NO2
Note: a-pvp replacement
Właśnie leci do mnie sztuka na test. Może ktoś już miał do czynienia? Forma kryształ.
Kolejnego dnia wciągnąłem jakieś 70mg, po 30m kolejne 60mg. Działanie jakieś przez chwilę zdawało sie to mieć, ale raczej bym powiedział że to było placebo. Tego dnia zjadłem jeszcze około 150mg i skończyłem kolejnymi 120mg w nos, efekty podobne, czyli ich brak generalnie. nie stwierdziłem zauważalnego wpływu ani na źrenicę, puls i ciśnienie bez zmian, apetyt normalny. Brak problemu ze snem. Raczej nieaktywne to jest, albo minimalnie choć to obstawiam jedynie złudzenie. Chciałem zobaczyć na koniec czy idzie to do wolnej zasady przerobić chałupniczo ala crack, a bardziej czy będzie to przypominało pv które chyba niemal wszystkie jakie próbowałem zmieniały sie w żółte oleje lub żółto brązowe ciała stałe o charakterystycznym zapachu, ale tu jedynie się to rozpuściło, nie miałem akurat odczynników bo za stare se zrobiły. Ogólnie bezwartościowe nieaktywne gówno, na które nie warto wydawać choćby złotówki, jak za ktoś by miał za darmo to może spróbować i zweryfikować czy jakieś słabe działanie, choć nie wiem co to zmieni. Ogólnie tolerancja standardowo wysoka, ale ostnie 3 miesiące było tylko tydzień na aphp potem 3 przerwy, czyli na moje standardy całe nic.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.