Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 25 / 3 / 0
Witam, jak sądzicie dlaczego po wypiciu zielonego monster energy powstaje efekt antydepresyjny? tylko i wyłącznie po zielonym to czuć.
  • 2116 / 631 / 0
Na początku pomyślałam - pewnie coś ma z zielonej herbaty, choć śladowe.
Oczywiście jak najbardziej istnieje opcja autosugestii. Zmieniałeś coś w nawykach ostatnio? Nowe leki? Jakiekolwiek leki?
Nowe zwyczaje? Częstszy seks (endorfiny + cała masa innych? Może zakochanie? Częstsze, nawet, przytylanie?
Scenariusz pt. kupujesz monsterka i idziesz do dziewczyny, a zielone, bo ona tylko takie lubi i tam dalej... wcale nie jest tak nieprawdopodobny. %-D

Serio, po takich zmiennych bym szukała, bo sam skład zielonego Monstera na szybko mówi mi, że ma w sobie L-karnityna + tauryna + żeń-szeń + witaminy z grupy B, więc coś tam może, może...

Musiałbyś zapytać kogoś z działu Zdrowie, kto zna się na kombinacjach takich niby niewinnych rzeczy. Piszę: niby niewinnych, bo jakbyś pił sobie herbatki dziurawcowe i miał się leczyć na depresję właśnie, to tak średnio... I niewinny ten dziurawiec by już nie był.

Oczywiście mówię o tym naszym Monsterze zielonym, widziałam już nową wersję z USA, 13zł/puszka 500ml.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 311 / 54 / 0
Hm, wątek filozoficzny, dorzucę trzy grosze. Jak to się dzieje ze tylko po oryginalnym Burnie nie mam agresora i osłabienia?
Uwaga! Użytkownik syntheticFlesh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / 2 / 0
na mnie z kolei działa tylko monster zero biały, inne mogę pić jedynie dla smaku, bo nie dają mi takiego kopa jak właśnie biały :korposzczur: gdzie można kupić zielonego?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę

Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.