Oczywiście jak najbardziej istnieje opcja autosugestii. Zmieniałeś coś w nawykach ostatnio? Nowe leki? Jakiekolwiek leki?
Nowe zwyczaje? Częstszy seks (endorfiny + cała masa innych? Może zakochanie? Częstsze, nawet, przytylanie?
Scenariusz pt. kupujesz monsterka i idziesz do dziewczyny, a zielone, bo ona tylko takie lubi i tam dalej... wcale nie jest tak nieprawdopodobny.
Serio, po takich zmiennych bym szukała, bo sam skład zielonego Monstera na szybko mówi mi, że ma w sobie L-karnityna + tauryna + żeń-szeń + witaminy z grupy B, więc coś tam może, może...
Musiałbyś zapytać kogoś z działu Zdrowie, kto zna się na kombinacjach takich niby niewinnych rzeczy. Piszę: niby niewinnych, bo jakbyś pił sobie herbatki dziurawcowe i miał się leczyć na depresję właśnie, to tak średnio... I niewinny ten dziurawiec by już nie był.
Oczywiście mówię o tym naszym Monsterze zielonym, widziałam już nową wersję z USA, 13zł/puszka 500ml.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.