Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1067 / 205 / 0
Wierzycie w nadprzyrodzone siły? Klątwy?
Całkowite odcięcie kontroli, nad swoim zachowaniem, na trzeźwo. Czasami się czuję, jakbym był opętany przez
demona, którego nie wolno prowokować. Zawsze, jak ustale w głowie jakiś plan, na temat tzw ogarnięcia się, w momencie robie zupełnie odwrotnie, na swoją niekorzyść. Im bardziej się cisne, im lepiej idzie, tym mocniejsze konsekwencje ponosze. To jest popierdolone, jakby autodestrukcja pozycji społecznej, zakodowana w DNA. Wole odpuścić i płynąć z tematem. Prosty przykład, rozjebałem hajs, miałem coś kupić (jedzenie np), kurwa za tydzień sie odkuje, wszystko gra, zgodnie z planem, dokładnie tak jak wykombinowałem! !BUM!TARARA! Budze się kilka dni później, wpierdolony w takie szambo, że to kurwa praktycznie awykonalne. Tak że ja już nie wiem, drogie Bravo, tampony, czy podpaski???
I don't do drugs. I am drugs.
  • 3455 / 1119 / 0
Życie po prostu, masz pecha. Nadal robisz coś nie tak, co działa jak samospełniająca się przepowiednia. Popracuj trochę nad nawykami. Nie wierzę w żadne demony, ani klątwy, tym bardziej w zabobony, nie wierzę w egzorcyzmy i tym podobne, jest mi z tym wygodnie i trochę apatycznie, ale tak to w życiu również bywa. Ludzie nie myśląc zdroworozsądkowo często ulegają iluzji jakichś -izmów i wtapiają się w to popadając na dno, obsesyjnie trzymając się własnych koncepcji. Gdyby im trochę zluzowali lejce może zmieniliby zachowanie, a rządzące nimi dotychczasowe "prawidła" gdzieś przeszły nieopatrznie.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 1067 / 205 / 0
Jestem DDA z ADHD : )
I don't do drugs. I am drugs.
  • 51 / 21 / 0
To chyba trochę tak, że ludzie próbują sobie różne rzeczy racjonalizować w prosty sposób. Na przykład, że burza to gromy Zeusa czy powódź to kara na grzechy. (Pod)świadomości bliżej do baśniowych legend o duchach i demonach, operujemy na symbolach i obrazach. Im więcej wiemy, tym więcej potrafimy wytłumaczyć - w tym rzeczy sprzeczne z logicznym ("jak krowie na rowie") myśleniem.
  • 6 / / 0
Nie wierzę. Szczerze mówiąc to w swoim okresie żywo się tematyką interesowałem i jedyne do czego doszedłem to: nic takiego nie ma. Oczywiście możliwe, że sobie te duchy, demony, wróżki i pokemony żarty ze mnie robią i specjalnie się nie pokazują, a już takiemu sajkoshamanowi już tak :korposzczur:
ODPOWIEDZ
Newsy
„Czyste” e-papierosy mogą być bardziej szkodliwe niż aromatyzowane

Aromatyzowane e-papierosy są bardziej pociągające dla młodzieży i młodych dorosłych, dlatego też w wielu miejscach – w ramach walki na nałogiem – wprowadza się ograniczenia czy zakazy sprzedaży tego typu produktów. Naukowcy z Yale University. Boston University oraz University of Louisville porównali skutki wdychania „czystych” liquidów z aromatyzowanymi oraz z niepaleniem. I okazało się, że te „czyste” są pod pewnymi względami bardziej szkodliwe dla zdrowia.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.