Mam znajoma który chodzi do kilku psychiatrów naraz żeby jej przypisywali jakieś leki, martwię się o nia czy przypadkiem nie może mieć z tego powodu jakichś problemów ? No bo po co chodzic do kilku naraz i skarżyć się na te same dolegliwości zapas leków robi na wypadek apokalipsy ? Mniejsza z tym ale czy moze jej coś grozić za to ? Słucha radia rmf NFZ może to na nią źle działa.
Gorzej tylko jak się psychiatra zapyta co dostaje od poprzedniego. Czy będzie kłamać że nic?
Prywatnie, na ile Cię stać.
Problem może być z lekami na refundacje na tą samą chorobę. Z tego co mi tam wiadomo, to tylko można przepisać raz to samo. Ale ekspertem w tym nie jestem. Sprawdzać nie będę, bo mnie to nie interesuje.
Zresztą każdy mądry lekarz zażąda zaświadczenia od specjalisty (w tym przypadku od psychiatry) z rozpoznaniem choroby i przysługujących zniżkach.
Z doświadczenia życiowego natomiast mogę powiedzieć, że prywatni lekarze to pisali mi co chciałem ale zawszę na 100%.
Uważaj z tą refundacją bo NFZ kontroluje !
1-lipca-wchodzi-w-zycie-raportowanie-zd ... 72456.html
07 stycznia 2022canfulence pisze: A wie ktoś czy lekarze wypisujący recepty przez portal pacjenta mają wgląd do tego co jakiś inny lekarz mi kiedyś przepisał? I czy oni są w stanie jakoś wykryć że regularnie dostaję leki od dwóch czy więcej psychiatrów?
1) twój lekarz rodzinny
2) załoga ZRM-u która właśnie Cię ratuje jak nie ma z Tobą logicznego kontaktu i 10 minut trzeba się przez terminal wbijać.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
Narcyz, ale nie ostentacyjny.
Kłamca, ale wrażliwy.
Miło mi Cię poznać.
Medyczna marihuana działa – polemika z tekstem OKO.press. Odpowiedź autora: dowody są słabe
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Cios w kibolski narkobiznes. Boss Psycho Fans oskarżony
Psycho Fans, gang kibolskiej bojówki Ruchu Chorzów, obracał setkami kilogramów narkotyków o wartości milionów złotych. Wkrótce jeden z bossów tej bandy Łukasz L. ps. Lucky stanie przed katowickim sądem oskarżony o handel 10 kilogramami marihuany. To pokłosie wyjaśnień pewnego skruszonego, na bazie których oskarżono już między innymi bossów „Pruszkowa” oraz szczecińskiego półświatka.
Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków
W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.
14-osobowa rodzina zatruła się marihuaną. Lekarz, który to odkrył, zdradza kulisy
- Objawy, które zgłaszali pacjenci, nie pasowały przede wszystkim czasowo do objawów zatrucia grzybami. To skłoniło mnie do rozszerzenia diagnostyki o narkotyki i dopalacze. Pomyślałem, że może ktoś zrobił rodzinie głupi kawał i dodał im czegoś do spożywanych pokarmów – relacjonuje w rozmowie z Onetem lekarz z SOR-u w Ostrowi Mazowieckiej, który odkrył, że 14-osobowa rodzina spod Zambrowa zatruła się marihuaną w Wigilię.