Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam

Mam znajoma który chodzi do kilku psychiatrów naraz żeby jej przypisywali jakieś leki, martwię się o nia czy przypadkiem nie może mieć z tego powodu jakichś problemów ? No bo po co chodzic do kilku naraz i skarżyć się na te same dolegliwości zapas leków robi na wypadek apokalipsy ? Mniejsza z tym ale czy moze jej coś grozić za to ? Słucha radia rmf NFZ może to na nią źle działa.
  • 412 / 52 / 0
Jeżeli wybierze sobie jednego psychiatrę i powie mu że jest podstawowym, a innym że u nich występuje kontynuacja leczenia to wówczas nie sądzę.

Gorzej tylko jak się psychiatra zapyta co dostaje od poprzedniego. Czy będzie kłamać że nic?
  • 49 / 17 / 0
Na NFZ możesz chodzić do jednego.
Prywatnie, na ile Cię stać.
Problem może być z lekami na refundacje na tą samą chorobę. Z tego co mi tam wiadomo, to tylko można przepisać raz to samo. Ale ekspertem w tym nie jestem. Sprawdzać nie będę, bo mnie to nie interesuje.
Zresztą każdy mądry lekarz zażąda zaświadczenia od specjalisty (w tym przypadku od psychiatry) z rozpoznaniem choroby i przysługujących zniżkach.
Z doświadczenia życiowego natomiast mogę powiedzieć, że prywatni lekarze to pisali mi co chciałem ale zawszę na 100%.
Uważaj z tą refundacją bo NFZ kontroluje !
Uwaga! Użytkownik WhitePearl nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / 1 / 0
A wie ktoś czy lekarze wypisujący recepty przez portal pacjenta mają wgląd do tego co jakiś inny lekarz mi kiedyś przepisał? I czy oni są w stanie jakoś wykryć że regularnie dostaję leki od dwóch czy więcej psychiatrów?
  • 100 / 19 / 0
Mają. Dodatkowo od 1 lipca zeszłego roku zbierane jest wszystko:

1-lipca-wchodzi-w-zycie-raportowanie-zd ... 72456.html
  • 228 / 36 / 0
Mają, jedni udają, że nie widzą co tam masz, a inni nie przepiszą za wiadomo co, no może nie aż tak, ale system mniej więcej tak działa, no trzeba rozmawiać, tłumaczyć, płakać to może akurat.
'"syty nigdy nie zrozumie głodnego"
  • 880 / 363 / 6
07 stycznia 2022canfulence pisze:
A wie ktoś czy lekarze wypisujący recepty przez portal pacjenta mają wgląd do tego co jakiś inny lekarz mi kiedyś przepisał? I czy oni są w stanie jakoś wykryć że regularnie dostaję leki od dwóch czy więcej psychiatrów?
Nie. Twoje IKP widzi tylko
1) twój lekarz rodzinny
2) załoga ZRM-u która właśnie Cię ratuje jak nie ma z Tobą logicznego kontaktu i 10 minut trzeba się przez terminal wbijać.
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
  • 100 / 19 / 0
Widzi, albo udaje, że nie widzi. Te dane już są zbierane i jeśli nie teraz, to za moment/jutro/za rok obudzicie się z pokaźną kartoteką i alarmem przy każdej wizycie u lekarza. Używajcie głowy i postępujcie roztropnie.
  • 228 / 36 / 0
Oczywiście, że widzi, z własnego, ubiegłorocznego doświadczenia u prywatnego psychiatry prosiłam o l4, które otrzymałam i napomknęłam o lorafenie, to baba mi mówi, ale pani ma uzależnienie, jaką kocią mordę zrobiłam,to szkoda,że nie ma ukrytej kamery bo nawet chętnie bym to zobaczyła, ostatecznie dostałam z tonem godnego medyka ' proszę więcej do mnie nie przychodzić, bo i tak nie wypiszę'.
'"syty nigdy nie zrozumie głodnego"
  • 989 / 76 / 0
A jak wygląda przejście z jednej przychodni do drugiej? Po prostu mija miesiąc od wizyty w jednej i sobie przechodzę do drugiej i elo, czy inaczej?
Egoista, ale miły.
Narcyz, ale nie ostentacyjny.
Kłamca, ale wrażliwy.
Miło mi Cię poznać.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Cios w kibolski narkobiznes. Boss Psycho Fans oskarżony

Psycho Fans, gang kibolskiej bojówki Ruchu Chorzów, obracał setkami kilogramów narkotyków o wartości milionów złotych. Wkrótce jeden z bossów tej bandy Łukasz L. ps. Lucky stanie przed katowickim sądem oskarżony o handel 10 kilogramami marihuany. To pokłosie wyjaśnień pewnego skruszonego, na bazie których oskarżono już między innymi bossów „Pruszkowa” oraz szczecińskiego półświatka.

Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków

W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.

14-osobowa rodzina zatruła się marihuaną. Lekarz, który to odkrył, zdradza kulisy

- Objawy, które zgłaszali pacjenci, nie pasowały przede wszystkim czasowo do objawów zatrucia grzybami. To skłoniło mnie do rozszerzenia diagnostyki o narkotyki i dopalacze. Pomyślałem, że może ktoś zrobił rodzinie głupi kawał i dodał im czegoś do spożywanych pokarmów – relacjonuje w rozmowie z Onetem lekarz z SOR-u w Ostrowi Mazowieckiej, który odkrył, że 14-osobowa rodzina spod Zambrowa zatruła się marihuaną w Wigilię.