uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 26 / 1 / 0
proponowane zamienniki topsina, który został wycofany ze sprzedaży są sprawdzone i preferowane?
  • 26 / 1 / 0
Ponawiam prośbę o informację :c
  • 1 / / 0
20 lipca 2022klrd pisze:
@jezus_chytrus
czesc i czolem,
potrzebuję Twojej porady, mam w ziemi 9 auto, ale mają troche ograniczone slonce, okolo 4-5h max. Jakos tam rosną, jedna wieksza druga mniejsza, no trudno.. no i mam jeszcze 6 wykielkowanych nasion +speed auto i zastanawiam sie nad materialowymi donicami 50l do nich, by móc je przenosic gdy slonce na dzialce mi spierdoli za DOM.. bede wdzieczny jesli wypowiesz się co o tym sadzisz, bo to moj pierwszy outdoor i nie orientuje się czy roslinki beda np zle znosic przenoszenie z miejsca na miejsce itd..
Cześć! Dobra pytanie to naprawdę zależy od kilku rzeczy. Materiałowe donice 50 l są świetne, bo pozwalają korzeniom „oddychać” i osuszają się szybciej niż plastikowe. Przenoszenie roślin może być stresujące, szczególnie jeśli robi się to w fazie kwitnienia, ale jeśli robisz to ostrożnie podlewasz dobrze przed, unikasz wstrząsów myślę, że to się uda.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.