uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 26 / 1 / 0
proponowane zamienniki topsina, który został wycofany ze sprzedaży są sprawdzone i preferowane?
  • 26 / 1 / 0
Ponawiam prośbę o informację :c
  • 1 / / 0
20 lipca 2022klrd pisze:
@jezus_chytrus
czesc i czolem,
potrzebuję Twojej porady, mam w ziemi 9 auto, ale mają troche ograniczone slonce, okolo 4-5h max. Jakos tam rosną, jedna wieksza druga mniejsza, no trudno.. no i mam jeszcze 6 wykielkowanych nasion +speed auto i zastanawiam sie nad materialowymi donicami 50l do nich, by móc je przenosic gdy slonce na dzialce mi spierdoli za DOM.. bede wdzieczny jesli wypowiesz się co o tym sadzisz, bo to moj pierwszy outdoor i nie orientuje się czy roslinki beda np zle znosic przenoszenie z miejsca na miejsce itd..
Cześć! Dobra pytanie to naprawdę zależy od kilku rzeczy. Materiałowe donice 50 l są świetne, bo pozwalają korzeniom „oddychać” i osuszają się szybciej niż plastikowe. Przenoszenie roślin może być stresujące, szczególnie jeśli robi się to w fazie kwitnienia, ale jeśli robisz to ostrożnie podlewasz dobrze przed, unikasz wstrząsów myślę, że to się uda.
  • 12670 / 2454 / 0
Przenoszenie materiałowych wiąże się z ryzykiem ruchu ziemi i korzenie mogą być niezadowolone. Po podlaniu faktycznie jest bardziej stabilnie, ale najlepsze byłyby podstawki na kółeczkach.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.

Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.

Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.