Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Ewentualnie, jak chodzi Ci o działanie miorelaksacyjne + uspokajające na odstawce opio (to pisz wprost, a nie, że na sen
ja np. wspomagam się lekkim opio na odstawce BZD, więc przyganiał kocioł garnkowi
Po okolo dwoch tygodniach brania, szybko skacze tolerka. Zreszta jak to z benzo bywa.
Wiec do dluzszego stosowania sie nie nadaje.
Ja , po czasie , zamienilem go na zolpidem i bylem pozytywnie zaskoczony tym lekiem.
Dobrze usypia, rzadko sie po nim budzisz w nocy, a rano nie czujesz na bani tej «zamuly» , ktora masz po estazolamie.
Tolerka nie rosnie tak szybko jak
po benzo.
Aha. I nie robi takiego “burdelu” w glowie, jaki robia benzodiazepiny.
jeśli już coś tego typu musi być stosowane, to polecam mniejsze zło, czyli zolpidem. jak się go rozsądnie używa, to jest bezpieczniejszy i mniej miesza niż BNZ.
co do posta wyżej - to nie benzo robią burdel w głowie, a ich późniejsza odstawka.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Chodzilo mi o sytuacje, kiedy laczy sie benzo z innymi uzywkami, szczegolnie z alko i stymulantami. Zaniki pamieci i rozpierdol w glowie jest czestym skutkiem.
Zapomnialem , ze autor tego tematu wybiera sie na odwyk. A ja zaczalem mierzyc innych swoja miara i ostrzegac przed «burdelem» w glowie.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.