Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 90 / 1 / 0
Niedługo czeka mnie detox od bupry spokojnie nie chce wpaść z deszczu pod rynne.... Dlatego to benzo będzie stosowane w ostateczności kiedy inne leki nsssenne nie pomogą... I tutaj moje pytanie jakie benzo jest najlepsze na sen wiele osób twierdzi że estazolam inni że lorafen. Jeden wymóg nie może być to benzo RC. I jakie ROA dla danego benzo najlepsza. Z góry dziękuję pozdrawiam i życzę miłego dnia :*
  • 522 / 64 / 0
Midazolam IV.
Uwaga! Użytkownik GL HF nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 90 / 1 / 0
Na midozaolam IV już mam taką tolerke że 90 mg IV mnie nie położy spać
  • 522 / 64 / 0
%-D lepiej zainwestuj w inną grupę subst. niż benzo
Uwaga! Użytkownik GL HF nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 90 / 1 / 0
Inne benzo działają na mnie książkowo
  • 611 / 186 / 0
A czemu benzo, a nie Z-drugs: mam na myśli zolpidem? Albo zopiklon, jak będzie działał (na mnie nie działa, ale podobno jak kogoś chwyta to ma mało uboków i trochę mniej wpierdala). O neurolach nie wspominam, bo pewnie nie chcesz.
Ewentualnie, jak chodzi Ci o działanie miorelaksacyjne + uspokajające na odstawce opio (to pisz wprost, a nie, że na sen :ojeju: ) to zolpi na noc + rolki na dzień (uspokoją, długi okres półtrwania). Ewentualnie same rolki. Z tych co podałeś estazolam jest spoko na sen, a lorazepam moje ulubione benzo, ale szybko skręt łapie i mnie np. bardziej aktywizuje, niż pobudza, także nie polecam.
ja np. wspomagam się lekkim opio na odstawce BZD, więc przyganiał kocioł garnkowi :ojeju:
  • 2 / / 0
Bromazolam
clonazolam
Flualprazolam
Flunitrazolam to raczej nie, wedlug mnie
  • 49 / 15 / 0
estazolam jest dobrym benzo na sen. Szczegolnie ulatwia moment samego zasniecia. Mniejszy wplyw wykazuje na przebudzanie sie w nocy. Na drugi dzien rano mozesz sie czuc «zamulony» przez jakis czas.

Po okolo dwoch tygodniach brania, szybko skacze tolerka. Zreszta jak to z benzo bywa.
Wiec do dluzszego stosowania sie nie nadaje.

Ja , po czasie , zamienilem go na zolpidem i bylem pozytywnie zaskoczony tym lekiem.
Dobrze usypia, rzadko sie po nim budzisz w nocy, a rano nie czujesz na bani tej «zamuly» , ktora masz po estazolamie.
Tolerka nie rosnie tak szybko jak
po benzo.

Aha. I nie robi takiego “burdelu” w glowie, jaki robia benzodiazepiny.
  • 3013 / 1015 / 0
jeśli chodzi o benzodiazepiny, to z tych, które już próbowałem najlepiej sprawdza się estazolam. łatwo dostać, jest tani i w miarę wydajny. w przeciwieństwie np. dla nitrazepamu. umiarkowane działanie nasenne wykazuje też Relanium, ale to słaby kaliber i mało opłacalny.

jeśli już coś tego typu musi być stosowane, to polecam mniejsze zło, czyli zolpidem. jak się go rozsądnie używa, to jest bezpieczniejszy i mniej miesza niż BNZ.

co do posta wyżej - to nie benzo robią burdel w głowie, a ich późniejsza odstawka.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 49 / 15 / 0
@przodownik

Chodzilo mi o sytuacje, kiedy laczy sie benzo z innymi uzywkami, szczegolnie z alko i stymulantami. Zaniki pamieci i rozpierdol w glowie jest czestym skutkiem.

Zapomnialem , ze autor tego tematu wybiera sie na odwyk. A ja zaczalem mierzyc innych swoja miara i ostrzegac przed «burdelem» w glowie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.