Mam pytanie odnośnie odczynników do testowania substancji jaką jest amfetamina a właściwie jej sól (prawdopodobnie na 99%) siarczan.
Znajomy znajomego, zwyczajny konsument, chciałby wykazać obecność amfetaminy ze względu na swoje bezpieczeństwo. Oczywiście pomijając kwestie domieszek jak kofeina, lidokaina albo inne dużo gorsze g*wno. Ów człowieczek podejrzewa że ktoś sprzedaje zamiast speeda - Modafinil.
Szukałem różnych testów dla niego. Fajne wydały mi się te policyjne jednorazowe ale nie do dostania, a jak już znalazłem podobne to za granicą, nie na speeda i drogie.
Zakładając że nie chciałby kupować 5 różnych odczynników tylko jeden. Który?
Odczynnik Marquis'a daje taki sam wynik jak Modafinil więc odpada.
Myślałem nad Robadope, powinien dać ładny jasny róż. Ktoś próbował, testował? Wszelkie rady mile widziane.
P.S Oczywiście dla najlepszych efektów powinien kupić cały zestaw pod amfetaminy ale zakładając że chce kupić tylko jeden to który byście w takiej sytuacji polecali.
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.