...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 211 / 12 / 0
Mam taki problem , że jak jadę na jakąś wycieczke to koniecznie musze pić alkohol. Bez alkoholu nie ma już takiego zachwytu nad widokami. kiedyś dawno jak miałem przerwe w piciu to zamiast alkoholu poaliłem maczany, ale i tak lepiej mi się zwiedza po alkoholu niż np po ziole.

Jak z tego wyjść i nie uzależniać wycieczki od picia ? podziwiać widoki na trzezwo ? Nie zaminiać alkoholu na nic innego. Tylko po prostu cieszyć sie z przyrody lub zwiedzania nowych miast na trzezwo ?
Uwaga! Użytkownik kavakawa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1042 / 150 / 0
Trzeba się z powrotem tego nauczyć jak żyć bez substancji psychoaktywnej. Niestety trzeba najpierw coś postanowić i próbować wcielić w życie. Znaleźć towarzystwo, które nie będzie namawiać na kielicha.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.