twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Zajebalam sobie pigule, i jakoś 2 dni później zaczęłam odczuwać dziwny ból serca (taki jak zęby rosną tylko ze właśnie serce, taki pulsujący wręcz duszący) i teraz tak, piksa miała ok.240/70 mg i ja wzięłam 3/4 połówki jako ze potrzeba mi mało do dobrej zabawy, nigdy nie miałam problemów z sercem nic nigdy nie stwierdzono u mnie, ale strasznie się martwie, boje się ze coś mi się od niej stało, a jako ze są na tym forum osoby bardziej doświadczone niż ja prosze o pomoc. Miał ktoś kiedyś tak? Ból przeszedł? Powinnam wybrać się do lekarza??
  • 182 / 34 / 0
Niestety cudowne piksy są bardzo kardiotoksyczne, mechanizm jest taki: stymulacja układu współczulnego , a więc serce przyspiesza ( tętno ) , wyrzuca więcej krwi ( większy opór naczyniowy) , skurcz naczyń więc ( wysokie ciśnienie ) , dochodzi do zaburzeń jonowych - hiperkalemia , co widoczne jest w wydłużonym odcinku P , a to wszystko sumuje się nam na to , że serce jest niedotlenione , bo jest pod dużym obciążeniem. Miałem tak kiedyś po zjedzonych 3 piksach w jedną noc. Duszno, ból w klatce. Musisz wypocząć, uzupełnić elektrolity, dbać o dietę, dużo białka się przyda, do tego przyjmij przez tydzień kwas acetylosalicylowy i pouprawiaj trochę sportu. Przejdzie do dwóch tygodni. Jeśli nie , to leć na EKG do rodzinnego i powiedz, że miałaś atak paniki z powodu dużego stresu.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.