W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Po 2 latach (kiedy to już nie czułem żadnego działania) odstawiłem go z dnia na dzień. W porównaniu do odstawiania benzo była to fraszka. Ot jakieś 7 dni odrealnienia i kłopotów ze wzrokiem - nagła zmiana kierunku patrzenia powodowała dziwne i nieprzyjemne efekty. Mogę jednak powiedzieć, że odstawienie SSRI jest dziecinnie proste (w porównaniu z tym, czym przyszło mi się mierzyć później - benzo i opio). W takim stanie mogłem normalnie funkcjonować (nawet grałem w kosza :)). Nie ma się czego obawiać - naprawdę.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.