Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
siema mam dylemat z czym to się je dlatego bo gdy zapale dzień przed pójściem do szkoły to wszystko nagle zaczynam rozumieć i normalnie jak codziennie wieczorem zapale to mam bardzo dobre oceny później a jak nie to nagle nie łapie niczego w szkole i tutaj pytanie bo zacząłem palić od około 2 tyg dzień w dzień i mi dobrze z tym ale jakie będą konsekwencje gdy będę tak robił dłużej
  • 8103 / 913 / 0
@pitek
Skutkiem ubocznym długotrwałego palenia marihuany to głownię: pogorszenie pamięci, zespól amotywacyjny, ogólne rozleniwienie ( w sensie ``po chuj się uczyć, lepiej zajarać )
Radziłbym tobie ograniczyć palenie do weekendowego.Najlepiej jako nagrodę ze pomoc rodzicom, dobre oceny, ogólne osiągnięcia.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 521 / 103 / 0
19 listopada 2018pitek pisze:
jak codziennie wieczorem zapale to mam bardzo dobre oceny później ... ale jakie będą konsekwencje gdy będę tak robił dłużej
czerwony pasek w czerwcu he he he
  • 8103 / 913 / 0
@Qlop
Chyba na dupie :D
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
ODPOWIEDZ
Newsy
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.