ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Siemka, czy byście mi polecili odmianę marihuany?
- outdoor
-automat ( nie musi być)
-do 1 metra
-najlepiej jakby miała chociaż te +13% THC
- nie droga do 30 zł za nasiona
Proszę o szybką odpowiedź. Dziękuję i pozdrawiam :*) :heart: :old: :gun: :kotz: :wall:
  • 2881 / 301 / 0
Jesteś nowy więc musisz czekać na zaakceptowanie postu, napisałeś go dwa razy, jeden musiałem usunąć ;)
Ale w nagrodę za późną reakcję szanownej moderacji podbijam Ci ten temat na górę :)
Spoiler:
A co do tematu to czy nie większość automatów nie kręci się wokół małego wzrostu? Automat automatycznie kojarzy mi się z takim małym krzakiem, ale w sumie żaden ze mnie rolnik w tej materii
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 5 / / 0
:scared:
12 listopada 2018BedeSoba-Obiecuje pisze:
Jesteś nowy więc musisz czekać na zaakceptowanie postu, napisałeś go dwa razy, jeden musiałem usunąć ;)
Ale w nagrodę za późną reakcję szanownej moderacji podbijam Ci ten temat na górę :)
Spoiler:
A co do tematu to czy nie większość automatów nie kręci się wokół małego wzrostu? Automat automatycznie kojarzy mi się z takim małym krzakiem, ale w sumie żaden ze mnie rolnik w tej materii
Raczej nie muszą to być automaty, ważne żeby nie przekraczały 1 metra
  • 12615 / 2439 / 0
Po co szybka odpowiedź? Mieszkasz na półkuli południowej, że out zaczynasz ? : )

A tak serio faktycznie nie musi być to automat. Sam miałem kilka pełnosezonowych, których wzrost oscylował właśnie w okolicach 1 m. Niestety był to miks nieznanych pestek i nie potrafię wskazać, które odmiany rosną niskie.
Być może poza genami znaczenie miało tu małe nasłonecznienie spota (choć 1 sztuka miała ok 220 cm).

Jeśli Twój spot jest dobrze nasłoneczniony (a taki powinien być), to istnieje szereg technik pozwalających na ograniczenie wzrostu w górę.

Wstawiam fotki 2 moich krzaków, których wzrost mocno ograniczyłem poprzez LST. Na pewnym etapie "wypoziomowałem" główne łodygi przez podwiązanie, co spowodowało wystrzelenie w górę dziesiątków mniejszych odrostów (taka reakcja rośliny). Ten mniej zaawansowany w kwitnieniu krzak był dużo szerszy, niż wyższy (na zdjęciu widać jakieś 2/3 krzaka). Gdybyś do tego dodał topping (ucięcie stożku wzrostu, co powoduje 2 główne szczyty, zamiast 1) na wczesnym etapie, mógłbyś stworzyć naprawdę niską, ale bardzo rozkrzewioną konopię.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 5 / / 0
A jaką pan ma na załączniku odmianę
  • 1037 / 245 / 0
Szukaj odmian z krzyżówki w której dominuje gen ruderalis te krzaki są bardzo niskie
  • 12615 / 2439 / 0
12 listopada 2018Pickipri420 pisze:
A jaką pan ma na załączniku odmianę
Nie musimy sobie na forum "panować" : )
Nie mam pojęcia, co to były za odmiany - pestki wydłubałem z palenia i sporo też dostałem (też wydłubanych). Wydaje mi się, że ta pierwsza to mógł być early skunk - faktycznie było early, a do tego znalazłem sporo zdjęć łudząco podobnych do mojej sztuki - np https://ganjafarmer.com.pl/1954-early-skunk-20.html#
Ta druga - być może też jakiś skunk, ale na pewno nie early. Widać, że krzak miał potencjał na bardzo dobre zbiory...
Niestety to były ich ostatnie zdjęcia, bo wszystko z tego spota padło łupem złodziei : (
Zastanawia mnie, co zrobili np z tym dużym krzakiem z zalążkami kwiatów. Chyba tylko opcja wygotować... Mam nadzieję, że źle im wjechało i skończyli w psychiatryku.
  • 5 / / 0
Chyba kupię auto blue Berry, rosnie około do 90 cm więc będzie chyba dobra
  • 12615 / 2439 / 0
Dobry wybór (jeśli chodzi o geny). Pamiętaj, że deklarowana przez producenta pestek wysokość zwykle dotyczy indoor. Na out rosną raczej nieco większe (i dają większy plon), ale podejrzewam, że nie wystrzeli bez powodu na 2 m.

Tak z ciekawości - dlaczego akurat do 1 m? Przypuszczam, że chcesz to w czymś / za czymś ukryć, tylko zastanawiam się gdzie : ) (być może masz jakiś dobry pomysł na kamuflaż?)

Zastanawia mnie też, czemu szukasz pestek tuż po zakończeniu sezonu - mieszkasz na półkuli południowej (tam sezon właśnie się zaczął)?
  • 5 / / 0
Mieszkam w Wielkopolsce, szukam teraz bo później na kwiecień nie będę miał czasu, wole teraz, schować w lodówce i będzie, teraz miałem sadzić i nie udało się ponieważ nie miałem nasiona, a kamuflażu mam w polu kukurydzy, będę robił i tak jej trening to i tak nie będzie wysoka
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.