Więc dzisiaj pod wieczór miałem robiony test ślinowy na obecność narkotyków,jakoże jestem pod stałym nadzorem przez rodziców w tej kwesti z powodu sytuacji która miała miejsce jakiś czas temu,ale nie ważne.
A wwięc wszystko dobrze zrobione,patyczek (jeśli mogę to tak nazwać) nasaczony ślina już w "komorze" i czekamy na wynik, po 10 minutach słysze że wyszedł poytywny,patrzę i nie mogę uwieryc uwierzyć własnym oczom.. Thc.. Jakim cudem skoro ostatni raz palilem jakieś 2 miesiące temu? Po jakiejś pół godzinie zrobiłem test z moczu i wszystko negatywne,a i tak jestem uznany za heh "ćpuna" bo "przecież pipierwszy wyszedł pozytywny. I teraz moje pytanie,jakim cudem do cholery? Mam przepisany od lekarza lek nasenny,a właściwie lek na depresję ale w moim przypadku akurat ma działać nasennie a nie przeciwdepresyjnie bo żadnej depresji nie mam
Jesteś pewien że w ostatnim czasie nie byłeś nawet biernym palaczem zioła?
W każdym razie te slinowe testy o chuja rozbić. Bardziej dokładne są na mocz.
Listen man, we are the night
Raise them now, bongs and knives
Biore:
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
05 marca 2019LittleQueenie pisze: Trazodon wychodzi w moczu jako MDMA.
W przesiewowych badaniach moczu wykonywanych określoną metodą (badania immunologiczne) u pacjentów stosujących lek Trittico CR mogą pojawić
się fałszywie dodatnie wyniki wskazujące na obecność amfetaminy
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
edit:
ulotka trittico znaeziona w necie
Wpływ na wyniki badania moczu.
W immunologicznych badaniach przesiewowych wykonywanych w celu wykrycia obecności
narkotyków w moczu, reakcja metabolitu trazodonu meta-chlorofenylpiperazyny (m-CPP)
o strukturze podobnej do metylenodioksymetamfenaminy (MDMA, ekstazy), może powodować
fałszywie dodatnie wyniki dla amfetaminy. W takich przypadkach wyniku „dodatniego” nie należy
uznawać za rozstrzygający. Wynik badania przesiewowego należy potwierdzić, wykonując dodatkowe
badanie metodą spektrometrii mas lub metodą chromatografii cieczowej – tandemowej spektrometrii
mas (LC MS/MS).
Wpływa na wyniki badań moczu
W przesiewowych bdaniach moczu wykonywanych określona metoda (badania immunologiczne) u pacjntów stosujacych lek Trittico CR moga pojawić sie fałszywie dodatnie wyniki wskazujace na obecnosc amfetaminy. Wynika to z podobientwa budwy obu czasteczek: metabolitu trazodonu i pochodnej amfetaminy (ekstazy). W takim przypadku mależy skonsultowac sie z lekarzem w celu wykonania dodatkowego badania inna metoda (spektrometrią mas lub chromatografią cieczową - tandemową spektrometrią mas).
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.