Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Cześć,nie wiem jaki dział,więc piszę w tym.
Więc dzisiaj pod wieczór miałem robiony test ślinowy na obecność narkotyków,jakoże jestem pod stałym nadzorem przez rodziców w tej kwesti z powodu sytuacji która miała miejsce jakiś czas temu,ale nie ważne.
A wwięc wszystko dobrze zrobione,patyczek (jeśli mogę to tak nazwać) nasaczony ślina już w "komorze" i czekamy na wynik, po 10 minutach słysze że wyszedł poytywny,patrzę i nie mogę uwieryc uwierzyć własnym oczom.. Thc.. Jakim cudem skoro ostatni raz palilem jakieś 2 miesiące temu? Po jakiejś pół godzinie zrobiłem test z moczu i wszystko negatywne,a i tak jestem uznany za heh "ćpuna" bo "przecież pipierwszy wyszedł pozytywny. I teraz moje pytanie,jakim cudem do cholery? Mam przepisany od lekarza lek nasenny,a właściwie lek na depresję ale w moim przypadku akurat ma działać nasennie a nie przeciwdepresyjnie bo żadnej depresji nie mam 😂 No ale w każdym razie lek nazywa się "deprexolet" i zawiera chlorowodorek mianseryny,czy mógł on jakoś wpłynąć na wynik Testu? A jeśli tak to czemu tylko na ślinowy a na ten z moczu nie?
  • 4964 / 870 / 0
Nie , mianseryna tutaj nie ma prawa wyjść jako thc. Thc to akurat narkotyk który najdłużej utrzymuję się w organizmie ale mimo wszystko nawet jeśli paliłeś w przeszłości dużo i często to nie sądzę żeby dał wynik pozytywny na ślinę tymbardziej że w moczu wyszedł negatywny. Z autopsji wiem że te testy na ślinę są chuja warte że się tak nie ładnie wypowiem, kumpel kiedyś opowiadał że zajarał blanta coś mu wypadło i musiał wsiąść w auto, wsiadł wyjechał tylko z parkingu i zatrzymała go policja , zrobili test na ślinę wynik negatywny , kumpel pojechał dalej, miał dużo farta że tak powiem. Według mnie te testy są lipne jeśli rodzice chcą Cię kontrolować to niech kupują testy na mocz.
  • 4 / / 0
Moze ten test slinow jest mniej dokladny, w koncu podczas wypadku pobieraja krew.
  • 2429 / 582 / 155
Mi fałszywie dodatni na amph wyszedł parę razy po MPH. Po dużych ilościach maku niektórym wychodzi dodatni na opio. Niektóre SSRI dają fałszywie dodatni na benzo; w ulotkach jest info, że bardziej swoiste testy mogą pomóc odróżnić np. sertralinę od benzodiazepin. A THC bardzo długo się utrzymuje, czasem i 2-3 tygodnie potrafi. Kumplowi wyszło THC po zjedzeniu głupiej czekolady z ziarnami konopi (same nasionka, nie żywica / liście) :-D
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 538 / 66 / 0
No to że po maku wychodzi opio to nic dziwnego. W maku są takie alkaloidy a nie inne.

Jesteś pewien że w ostatnim czasie nie byłeś nawet biernym palaczem zioła?
W każdym razie te slinowe testy o chuja rozbić. Bardziej dokładne są na mocz.
This world makes us sick
Listen man, we are the night
Raise them now, bongs and knives

Biore: :pacman: :strzykawka: :papieros: :lsd: :wino: :ghb: :kreska: :nos: :hel:
  • 880 / 364 / 6
Trazodon wychodzi w moczu jako MDMA.
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
  • 9 / / 0
Czy LSD może wyjść w teście na mocz jako inna substancja (test z mylab 12panelowy na różne substancje, 10 panelowy na rc opio + rc stymulanty i kanna ? I jak to się ma do NBOMów, DOx itd. którymi też może być nasączony blotter. Po jakim czasie od wrzucenia kartona niezależnie od tego co w nim było mogę być pewna w 100% że nic nie wyjdzie? Boję sie bo te testy są powalone, koda po 8 dniach wyszła jako bupra i fent...
  • 1487 / 92 / 2
05 marca 2019LittleQueenie pisze:
Trazodon wychodzi w moczu jako MDMA.
Proszę o rozwinięcie.
action movie:gun:
  • 880 / 364 / 6
Przepraszam najmocniej, wychodzi jako amfetamina.
W przesiewowych badaniach moczu wykonywanych określoną metodą (badania immunologiczne) u pacjentów stosujących lek Trittico CR mogą pojawić
się fałszywie dodatnie wyniki wskazujące na obecność amfetaminy
Źródło: ulotka dołączona do opakowania.
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
  • 141 / 26 / 0
tak jest rzeczywiscie napisane w ulotce o mozliwosci zafalszowania wynikow na obecnosc narkotykow i moze wykazac obecnosc amfetaminy, ale z tego co pamietam/zrozumialem chodzi o badania powiedzmy mniej "profesjonalne/specjalistyczne"

edit:
ulotka trittico znaeziona w necie
Wpływ na wyniki badania moczu.
W immunologicznych badaniach przesiewowych wykonywanych w celu wykrycia obecności
narkotyków w moczu, reakcja metabolitu trazodonu meta-chlorofenylpiperazyny (m-CPP)
o strukturze podobnej do metylenodioksymetamfenaminy (MDMA, ekstazy), może powodować
fałszywie dodatnie wyniki dla amfetaminy. W takich przypadkach wyniku „dodatniego” nie należy
uznawać za rozstrzygający. Wynik badania przesiewowego należy potwierdzić, wykonując dodatkowe
badanie metodą spektrometrii mas lub metodą chromatografii cieczowej – tandemowej spektrometrii
mas (LC MS/MS).
ulotka papierowa, prosto z opakowania
Wpływa na wyniki badań moczu
W przesiewowych bdaniach moczu wykonywanych określona metoda (badania immunologiczne) u pacjntów stosujacych lek Trittico CR moga pojawić sie fałszywie dodatnie wyniki wskazujace na obecnosc amfetaminy. Wynika to z podobientwa budwy obu czasteczek: metabolitu trazodonu i pochodnej amfetaminy (ekstazy). W takim przypadku mależy skonsultowac sie z lekarzem w celu wykonania dodatkowego badania inna metoda (spektrometrią mas lub chromatografią cieczową - tandemową spektrometrią mas).
Uwaga! Użytkownik MontBlanc9999 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach

Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.

Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.