Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Witam, jak pewnie już widzicie, jestem nowy na tym portalu. Postanowiłem że opisze mój przypadek z małym pytaniem do was :)

Jedyną substancją jaką brałem i lubię brać jest amfa. Czuję się po niej świetnie, jestem jeszcze bardziej otwarty na nowe kontakty, mówię co myślę.
Lubię brać amfe tylko i wyłącznie dlatego że podczas jakiejkolwiek imprezy, czuję że wchodzę jeszcze o poziom wyżej ;-) Doświadczyłem także magicznego działania amfetaminy podczas nauki, takiego skupienia i szybkiego wchłaniania wiedzy kilka godzin przed egzaminem nie miałem nigdy (choć wiem że jest to błędne myślenie). Choć jestem świeżakiem w zażywaniu, to zastanawia mnie jedna sprawa. Znam zagrożenia i konsekwencje używania, ale czy odpalę się w sobotę i niedziele na całe 48h to już ze mną jest coś nie tak? W inne dni tygodnia nie mam takiego parcia aby sobie wciągnąć krechę, ale w weekend zawsze gdy jest zabawa to nie widzę żadnych przeciwwskazań by się zabawić.

Pozdro :-D
  • 182 / 29 / 0
Stary, chyba każdy kto zaczyna przygodę z dragami ma dość podobny schemat... Najpierw zarzucenie pierwszy raz, ktoś na imprezie, ktoś poczęstuje, albo sam z ciekawości coś takiego.

Najpierw wow, szok, fajne, no ciekawe ciekawe, jest przyjemnie podoba się... Najpierw zdarza się tak okazjonalnie coś załadować od czasu, później pojawia się coraz częściej towar i jest to klasyczne - TYLKO W WEEKEND. Bo najczęściej w tygodniu ma się obowiązki więc tylko gdy ma się czas wolny to się ładuje. Na początku dbasz o pracę czy tam studia w tygodniu cokolwiek...

I zaczyna się powoli kąsanie już w tygodniu, bo coś tam, bo urlop itd. Powolna droga do coraz częstszego i coraz większej ilości, albo innych rzeczy sprawdzanie. Nie jest to 100% statystyka, że tak ma każdy, ale schemat wjebania się w narkotyki wygląda podobnie. Od okazyjnego, do grzania każdego dnia, bo masz zejście i musisz załadować towar, czy to alko czy narko bez różnicy.

Czy coś jest nie tak? Tak jest nie tak SKORO ZADAJESZ TAKIE PYTANIA, NIE ŚMIESZ WĄTPIĆ ŻE COŚ TU JEST NIE TAK. Chcesz upewnić się czy masz z tym problem, czy inni mają tak samo - przyzwolenie na ćpanie w weekend.

Jeżeli masz na myśli jeden weekend zarzucania np. raz na 2-4 miesiące, to jeszcze daleko do ewolucji walenia co tydzień, jeżeli co każdy weekend zarzucasz odpowiedź znasz już sam.

PS.
Oczywiście znajdą się osoby, czy ludzie że kontrolują sytuację, że ogarniają życie, że nie mają problemu z narkotykami, że dbają o prace czy życie, że im narkotyki nie kolidują z życiem, robią to odpowiedzialnie, ale robią to dostosowując prawie każdy element w życiu pod ćpanie itd. Że jak zaćpają sobie w weekendzik, bo coś od życia trzeba mieć itd. to są przekonani, że nie są uzależnieni. Mało kto potrafi serio przyznać się przed samym sobą, że jest się wjebanym. Człowiek uzależniony to nie musi oznaczać wcale tylko takiego z rynsztoku, marginesu, brudnego, bez domu itd. To jest finalny etap całej zabawy z używkami typu narko czy alko. Uzależnienie to proces długotrwały, gdzie mózg cały czas wyszukuje argumentacji tłumaczącej sobie, że jest wszystko ok... Problemy w głowie są różne, jedni potrafią pić codziennie po 4-5 piw do TV, jakoś nie odpływając dalej, ale no co tu dużo gadać, chlanie codziennie latami po tych nawet kilka piw, to jest problem, może niewiele on wpływa na życie jakoś negatywnie, ale to na pewno jest uzależnienie. Jedni palą czerwone 2 paczki dziennie, inni za to po 3 cienkie niebieskie, ale robią to systematycznie i w kółko. Z uzależnieniem można żyć, bo każdy człowiek jest indywidualny, jeden bardziej się wpierdoli w temat, drugi mniej.
  • 308 / 157 / 0
W tygodniu tez jest fajnie zajebac kreche, polecam.
Nie wiem czemu sie ograniczasz tylko do weekendow
#BLACKLIVESMATTERS #CZARNA SIŁA #CZARNA DUMA #LGBT
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Badania: Najczęściej używanym narkotykiem w Macedonii jest marihuana

Respondenci palą jointa, aby zmniejszyć stres i się zrelaksować.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.