Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam , mam pytanie. Ze wzgledu na bezsennosc zazywam zolpidem od 2 tyg w ilosci 10mg , kiedyś też go bralam miesiac ale pozniej przestalam. Ostatnio po zazyciu w ciagu dnia odczuwam dusznosc, ucisk w klatce piersiowej i szybkie meczenie sie..czy ktos z was tego również doświadczył po tym leku ? :-(
  • 586 / 127 / 0
Mialem tak raz na drugi dzien po wzieciu 30mg i pomogl mi napar z melisy i eukaliptus w celu złapania lepszego oddechu
Moze tylko placebo ale dało radę ;)
  • 8103 / 914 / 0
@sylwia2064 to może jakiś skutek uboczny od zolpidemu.Przestudiuj ulotkę.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 3699 / 615 / 1
Podobne objawy towarzyszą jak się bierze dużo i odstawić z dnia na dzień. Ale 20 to mało. Mi przechodziło po 2 dniach
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 184 / 25 / 0
Oprócz takich typowych z ulotki, to po odstawieniu ciężko było spać ale to chyba z odbicia, po za tym nerwowość. I z tego co mi wiadomo daje również wątrobie nieźle popalić.
ODPOWIEDZ
Newsy
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór

Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.