Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam , mam pytanie. Ze wzgledu na bezsennosc zazywam zolpidem od 2 tyg w ilosci 10mg , kiedyś też go bralam miesiac ale pozniej przestalam. Ostatnio po zazyciu w ciagu dnia odczuwam dusznosc, ucisk w klatce piersiowej i szybkie meczenie sie..czy ktos z was tego również doświadczył po tym leku ? :-(
  • 586 / 127 / 0
Mialem tak raz na drugi dzien po wzieciu 30mg i pomogl mi napar z melisy i eukaliptus w celu złapania lepszego oddechu
Moze tylko placebo ale dało radę ;)
  • 8103 / 914 / 0
@sylwia2064 to może jakiś skutek uboczny od zolpidemu.Przestudiuj ulotkę.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 3699 / 615 / 1
Podobne objawy towarzyszą jak się bierze dużo i odstawić z dnia na dzień. Ale 20 to mało. Mi przechodziło po 2 dniach
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 184 / 25 / 0
Oprócz takich typowych z ulotki, to po odstawieniu ciężko było spać ale to chyba z odbicia, po za tym nerwowość. I z tego co mi wiadomo daje również wątrobie nieźle popalić.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca

Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.

Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.