1.Ktoś używał igły, następnie wytarł ją husteczką ale ja się ukułem tą igłą w palec.
2.Maleńka kropelka czyjejś krwi wleciała mi do oka.
I chcę was zapytać jakie mniej więcej ryzyko zarażenia jest w tych dwóch sytuacjach ? Prosiłbym o odpowiedź na te dwie sytuacje osobno.
a przetarcie zakazonej igły chusteczką to jest ....huj pisząc nie ładnie.
07 sierpnia 2018klimson pisze: Witam w 2015 miałem stosunek oralny z Nigeryjką w jej stronę. od kilku miesięcy mam przewlekłe zapalenie gardła, które przeniosło się też na uszy( wcześniej czułem ciśnienie w głowie, terz tylko dzwoni w uszach) Dodam, że jaram papierosy i mj codziennie. czy mogę mieć hiv?
Mogłeś się w trakcie kontaktu seksualnego zarazić wirusem hiv. Wpisz w swojej miejscowości lub pobliskim mieście w wyszukiwarce - "badanie w kierunku HIV" i udaj się niezwłocznie.
Ponadto wykonaj resztę badań w kierunku chorób wenerycznych i wirusowego zapalenia wątroby obu typów. Badania mogą być bezpłatne, lub mogą kosztować nieduże pieniądze. Musisz to wiedzieć.. zrób to jeszcze w tym tygodniu.
ps. Osoba która świadomie zaraża innych HIV podlega karze więzienia.
Zrób szereg badań na opryszczkę, brodawczaka, hiv, hcv. Afryka dzika, ale być może nie wylosowałeś najgorszego. Radzę się zbadać dla świętego spokoju i bezpieczeństwa innych, tutaj nikt Ci pewności nie da.
07 sierpnia 2018Thermoc pisze: do autora tematu : w obu przypadkach jestes narazony z tym ze w drugim przypadku jak krew wleciała do oka to chyba mniej bo łza ktora jest w oku ma odczyn solny i zabja potencjalne organizy obce.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.