Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 68 / 2 / 0
Czy ktos wie jaki kraj pozwala w pelni na chodowle narkotykow i ich sprzedaz!? Chodzi mi o grzybki i marihuane.

moze byc ameryka lacinska albo nawet afryka
  • 8103 / 912 / 0
Wydaje mi sie, ze holandia.Ziolko na pewno mozna uprawiac a co do grzybkow nie jestem pewien.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 12713 / 2460 / 0
Nie wiem, jak wygląda w praktyce kwestia sprzedaży (w sensie uprawiam i sprzedaję).
Niemniej uprawiać i posiadać możesz np w Urugwaju, Chile. W Europie to chyba wiadomo gdzie.
  • 68 / 2 / 0
no nie wiadomo, akurat grzyby sa nielegalne w holandii od 2008 roku. ktos ma aktualne info?
  • 610 / 29 / 0
W Holandii grzyby są nielegalne, przynajmniej te które rosną nad ziemią, dlatego trufle dostaniesz w smartshopach ale normalnych nie.
  • 916 / 171 / 0
Wyspiarskie państwo-miasto republika Malty zupełnie nie robi problemów jeśli nie sprzedajesz narkotyków mieszkańcom Malty i odprowadzasz 30% podatek. Biedne państwo żyje z takich przekrętów. Tylko musisz znaleść jakieś zastosowanie dla tych grzybów i nikt nie będzie sprawdzał czy jest tam 4-HO-DMT czy tylko legalne alkaloidy czy co tam jest w grzybach.
Piętnastu chłopa na umrzyka skrzyni ho aj ho i w butelce rum. Pij na zdrowie resztę czort uczyni.
ODPOWIEDZ
Newsy
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA

Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.

Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.