...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Zastanawiam się jak przestać brać metamfetaminę..już były nie jedne przerwy,dla nie których krótkie ale dla mnie były długie,ponieważ było trudno przestać. Zaczęło się tak,że wzięłam pierwszy raz i później nie brałam rok. Po roku czasu znów wzięłam jeden raz tylko,że już nie przestałam to samo przychodziło do mnie. Przynosili mi to sami z siebie. Trwało to z 2tygodnie i zaczęła się chęć brania tego cały czas,ciągle branie trwało 5 miesięcy. Wiadomo,że były jakieś odstępy: raz 2tygodnie,dwa-trzy razy po tydzień to były najdłuższe odstępy między rajkami. A tak to przeważnie 1-2 dni przerwy w tygodniu lub 2-3 dni ale nie więcej. Po tych 5 miesiącach przyznałam się bliskim i wysłali mnie na „dziecięcy oddział psychiatryczny” i byłam tam 39 łącznie ale w te 39 dni wliczają się przepustki na cały weekend i jedno dniowe w tygodniu. Wiec byłam tam 26 dni w czym raz przyjechałam nabita. Po wyjściu brałam sporadycznie max 3-4 w miesiącu. Od połowy marca znowu zaczęłam praktycznie cały czas to brać,znowu kłamstwa,przepierdalanie siana,coraz gorsze samopoczucie psychiczne(wiecie o czym mówię),fizyczne jeszcze gorsze(chodzi o zdrowie) a na dodatek podejrzewam ciąże i nawet to mnie nie hamuje. Chce normalnie żyć ale nie potrafię. Dostaje kurwicy np. wczoraj jak ktoś mi obiecał rajke a później nagle słyszę,że nie bo ja muszę przestać to brać a zwłaszcza,że na 80% jestem w ciąży. Do ginekologa nie pójdę(chociaż chce i wiem,że muszę),bo kreseczka ważniejsza. Dodam,że wszystko zaczęło się 30 lipca 2016 roku (moj pierwszy raz ). Mam bardzo słaba psychikę nie od ćpania,znaczy od ćpania pewnie jeszcze słabszą. Od urodzenia mam miękka dupe,jestem bardzo wrażliwa,mam za miękkie serce i wszystko wszystkim wybaczam. Dosłownie wszystko,najgorsze świństwo i żaden człowiek nie wybaczył by tylko sam zajebal tą osobę. Dlatego proszę o jakieś rady,bo rodzinie nie przyznam się,ze znowu to samo dzieje.
:'(
  • 1008 / 206 / 2
Ciężko o inną radę jak to, żebyś się właśnie przyznała rodzinie i pojechała na rok do jakiegoś ośrodka.
Inaczej tego nie załatwisz, skoro już próbowałaś i Ci nie wyszło.
Ewentualnie idź na jakiś miting NA jeżeli jest taki w Twoim mieście, ale myślę, że każdy uzależniony, powie to samo - że przyznanie się rodzinie i ośrodek to najlepsza opcja.

No i koniecznie do ginekologa, żeby ogarnąć tę ciążę.
Uwaga! Użytkownik eth0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12855 / 2508 / 0
Test ciążowy to wydatek kilkunastu złotych... jeśli dragi nie "wyżarły" całego mózgu, to kreseczka na teście powinna skutecznie wyeliminować z życia inne kreseczki. Instynkt macierzyński jest podobno bardzo silny. No chyba, że system wartości został wywrócony do góry nogami, to wtedy ciąża staje się niepotrzebną przeszkodą w dalszym ćpaniu.
  • 1008 / 206 / 2
No jak widać tutaj już chyba poszło w stronę tego, że ciąża to przeszkoda, inaczej już dawno autorka tematu zrobiłaby test.
Uwaga! Użytkownik eth0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych

Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.