Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Ta kodeina w ogóle nie działa, natomiast Dihydrocodeine działa nawet spoko. Ale:
kodeina (te pierwsza, fosforan kodeiny) daje wynik fioletowy w teście Marquis, natomiast Dihydrocodeine też daje wynik fioletowy. Co jest grane? Czyżby oba specyfiki oszukane? A może kolega dziadka źle wykonał ten test (z tego, co wiem, wsypał trochę ukruszonej tabletki do jednej fiolki i wlał tę druga do tej pierwszej z tabletką). Poniżej rozpiska z takiego testu. We fiolce pojawił się kolor fioletowy (jakby ten ostatni, morfina/heroina):
https://i.imgur.com/c0BoewL.jpg
http://www.kryminalistyka.fr.pl/phpBB2/ ... %3Bstart=0
Wyraz sie jasniej w czym problem, bo ja nie widze problemu.
Moze za malo tej kodeiny zostalo zbadane i uznal ze nie dziala.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
01 marca 2018ledzeppelin2 pisze:
Wyraz sie jasniej w czym problem, bo ja nie widze problemu.
Moze za malo tej kodeiny zostalo zbadane i uznal ze nie dziala.
Popatrz na zdjęcie pod moim postem, kodeina według tego testu powinna dać kolor pomarańczowy, tak?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.