ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Witam wszystkich użytkowników!
Mam ostatnio taki problem, byłem na badaniach krwi i wyszła mi podwyższona bilirubina, dokładnie 2,01 mg/dl.
Nie boli mnie wątroba, mam od czasu do czasu świadomość, że ona tam jest i pracuje. Na co dzień nie widzę nawet, żeby moje oczy żółkły.
Nie zdążyłem pójść jeszcze do lekarza, zastanawiam się do jakiego miałbym się udać. Ostatnio zażyłem 4-CMC i ten efekt odczywania tej wątroby się nasilił, dodatkowo moje białka są mocno zamglone i może zdarza im się popaść w lekką żółć.
Czy ktoś ma jakieś doświadczenie i powie mi co zrobić? Do jakiego lekarza się udać?
  • 585 / 62 / 0
mam cale zycie podwyzszona bilirubine. nazywa sie to zespol gilberta i niczym nie grozi.

edit: gwoli scislosci ostatnio badanie wykazalo 1,95 mg/dl i lekarz nawet na to nie zwrocil uwagi. przy takim stezeniu zoltaczki u mnie nie bylo, acz sie zdarzaly.
  • 542 / 37 / 0
badaj sie na wirusy zapalen wątroby.
  • 41 / / 0
Żółknące białka oczne mogą prognozować szereg poważnych chorób, w tym zapalenia wątroby, żółtaczkę, problemy z woreczkiem żółciowym.
Brałeś dużo jakiś leków? Czasem zdarza się mniej szary scenariusz, że jest to przejściowe od jakiś lekarstw, które też przecież obciążają wątrobę.
Pozdrawiam i zdrowia życzę
Uwaga! Użytkownik 666rockstar666 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 52 / 2 / 0
18 lutego 2018Brzozowsky pisze:
Mam ostatnio taki problem, byłem na badaniach krwi i wyszła mi podwyższona bilirubina, dokładnie 2,01 mg/dl.
Nie boli mnie wątroba, mam od czasu do czasu świadomość, że ona tam jest i pracuje. Na co dzień nie widzę nawet, żeby moje oczy żółkły.
Nie zdążyłem pójść jeszcze do lekarza, zastanawiam się do jakiego miałbym się udać. Ostatnio zażyłem 4-CMC i ten efekt odczywania tej wątroby się nasilił, dodatkowo moje białka są mocno zamglone i może zdarza im się popaść w lekką żółć.
Czy ktoś ma jakieś doświadczenie i powie mi co zrobić? Do jakiego lekarza się udać?
Do lekarza ogólnego, on wypisze skierowania na badania i do specjalisty. Znałem gościa z żółtymi białkami, który żył z żółtaczką i pił ostro na dodatek. Zmarł około pięćdziesiątki. Żółtaczka nie przeszkadzała mu w piciu, choć sadzę, że gdyby nie pił, pożyłby jeszcze parę ładnych lat.
Uwaga! Użytkownik PlayVip nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
18 lutego 2018666rockstar666 pisze:
Żółknące białka oczne mogą prognozować szereg poważnych chorób, w tym zapalenia wątroby, żółtaczkę, problemy z woreczkiem żółciowym.
Brałeś dużo jakiś leków? Czasem zdarza się mniej szary scenariusz, że jest to przejściowe od jakiś lekarstw, które też przecież obciążają wątrobę.
Pozdrawiam i zdrowia życzę
Mam nadzieje, że to stan przejściowy tylko po zjedzeniu tego kryształu. Wcześniej raczej nie żółkły mi białka. Tak jak napisał PlayVip pójdę do lekarza po skierowanie, a potem na badania.
Też pozdrawiam i dziękuje :)
  • 5 / / 0
18 lutego 2018PlayVip pisze:
18 lutego 2018Brzozowsky pisze:
Do lekarza ogólnego, on wypisze skierowania na badania i do specjalisty. Znałem gościa z żółtymi białkami, który żył z żółtaczką i pił ostro na dodatek. Zmarł około pięćdziesiątki. Żółtaczka nie przeszkadzała mu w piciu, choć sadzę, że gdyby nie pił, pożyłby jeszcze parę ładnych lat.
Mam nadzieje, że u mnie to nic poważnego. Zrobię badania na samą morfologię popchnęła mnie dziewczyna, bo powiedziała, że mam się przebadać, bo będzie się denerwować o mnie. Dobrze to wyszło w sumie. Pójdę do tego lekarza i napisze jak będę miał wyniki. Dziękuje szybką odpowiedz.
  • 585 / 62 / 0
[mention]Brzozowsky[/mention] wlacznie z ta birilubina moze badales enzymy watrobowe: alat i aspat? jesli one byly w normie to o ile wiem watroba powinna byc ok, ale moge sie mylic. u mnie z wylacznie podwyzszona bilirubina stwierdzono wyzej wymieniony zespol gilberta, ktory niczym nie grozi i jest warunkowany genetycznie (fun fact: ponoc napoleon bonaparte rowniez na to "cierpial"). niemniej idz najlepiej do rodzinnego i niech on obejrzy badania jakie masz, a nastepnie ew. da ci skierowanie na kolejne i byc moze wysle do specjalisty. ale no ja jestem dowodem ze z powodu samej bilirubiny nie powinienes od razu panikowac (lecz bron boze tez nie lekcewazyc!). o pierwszej zoltaczce dowiedzialem sie dopiero od kumpla, ktory sie dziwil czemu mam zolte oczy; poza tym NIC sie nie dzialo.

edit: a i na sama morfologie kasy nie marnuj, bo w niej nie ma wiele co wskazuje na prace watroby. najpierw lekarz, ew. od razu badaj wszystkie proby watrobowe.
  • 5 / / 0
Badałem aspat, alat i bilirubine. Dokładnie te trzy. Oprócz tej bilirubiny wszystko jest okej. Piszesz o tym, ze o zółtaczce dowiedziales sie od kumpla i ze nic oprocz żóltych oczy Ci nie doskwierało. Czy to znaczy, ze masz zoltaczke?
  • 52 / 2 / 0
Uwaga! Użytkownik PlayVip nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany

Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.