Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
77
26%
Thioco
216
74%

Liczba głosów: 293

ODPOWIEDZ
  • 101 / 4 / 0
@pomasujplecki identycznie … ma ktoś jakiś tip na to ?
  • 1488 / 21 / 0
14 czerwca 2023Mefistofeles1945 pisze:
Siłownia i opiaty? Odpada. Lepszy rower i opiaty albo długie spacery po kilka km dziennie zamiast biegania plus opiaty.
A co stoi na przeszkodzie Twoim zdaniem?
Dlaczego Opiaty gryzą się z siłownią?
Nie dość, że jesteś wiecznie docięty i dojebany, to dodatkowo - gdy braknie (u mnie Oksy) to nie czuć skręta. Pomaga w tym trening, wyrzut Endorfin po treningu, a porządne DOMSy niwelują ból ciała po odstawieniu.
Opio obniżają poziom teścia - tak jest przynajmniej w przypadku oksykodonu.
U mnie podczas latania na 120mg - 240mg / dobę Oksy (koda już po prostu nie działa) - Teść powyżej normy (1100 ng/dl)
Co robię nie tak? :cojest:
  • 3230 / 549 / 0
Dlaczego Opiaty gryzą się z siłownią?
Nie dość, że jesteś wiecznie docięty i dojebany, to dodatkowo - gdy braknie (u mnie Oksy) to nie czuć skręta.
Muranski np. ćwiczył sport mma i dzień dobry mówił na klatce godząc to z braniem oxy
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 155 / 45 / 0
Co ciekawe, na mocny, zbyt mocny wyrzut histaminy pomogła mi wczoraj kreska beta-ketona. Całe swędzenie nagle ustąpiło.

@yeat77
kodeiny nie przyjmuje się dożylnie, gdyż potrzebuje ona być zmetabolizowana w wątrobie w morfinę, więc nawet tego nie próbuj.
Nie ma, że za mocno.
  • 676 / 305 / 0
Jak brałem kodeine to miałem zawsze ochotę na siłownie. Ogromna motywacja do ćwiczeń i co seria patrzyłem na siebie w lustro i zero kompleksów. Kode to popijałem sokiem jabłkowym, tabl. 8 szt rozgryzałem zawsze. Jadłem coś dopiero wtedy kiedy koda już działała. Kawa na przedłużenie działania. Jak brałem kode przez np. tydzień codziennie 8 tabl, zawsze zaparcia.. a jak odstawiłem przez 2-3 dni rozwolnienie i musiałem być zawsze blisko kibla bo można nie zdążyć. Tata mój brał Skudexe przez tydzień po operacji. Też narzekał na zaparcia. Już nie bierze, teraz narzeka że nie może wyjść z domu bo na schodach, 4 piętro, może dojść do niekontrolowanego rozwolnienia. Za 2 tygodnie jadę do Niemiec, przeprowadzam się tam. Nie wiem jak tam z używkami ale kody podobno niema. Nie będzie kusiło przynajmniej.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 18 / 3 / 0
Cześć. Czy miał ktoś z was uporczywy problem związany ze spaniem po zażywaniu kodeiny? U mnie wygląda to tak że wpadam w pół sen, po którym jestem strasznie zmęczony. Dodam, że osoba spokrewniona ze mną ma ten sam problem. Jak u was to wygląda?
  • 101 / 4 / 0
Znalazł ktoś jakiś sposób na ból brzuchu po tjo kiedyś kolega lutował w opór i nic a teraz po miesiącu efekty słabe a ból brzucha duży, wcześniej klepało jak znalazł. Może jakieś zamienniki wymyślili ? Co sądzicie o Kratom i odsmt ?
  • 116 / 34 / 0
26 czerwca 2023Maxi235 pisze:
Czy miał ktoś z was uporczywy problem związany ze spaniem po zażywaniu kodeiny? U mnie wygląda to tak że wpadam w pół sen, po którym jestem strasznie zmęczony.
Jest to raczej normalne. Ciężko o głęboki sen będąc zgrzanym, szczególnie kiedy tolerka mała i działanie trzyma długimi godzinami. Spróbuj wrzucać kodę trochę wcześniej niż zwykle, żeby faza zdążyła dobrze zejść akurat na spanie. No albo pogódź się z tym, że będziesz musiał odespać sporo dłużej czy łapać drzemkę w ciągu dnia.
No i wiadomo, że kodę najlepiej wrzucać na puste bebechy, w formie roztworu, popitą czymś ciepłym. Wtedy działanie będzie krótsze, bardziej intensywne i szybciej przyjdzie możliwość doznania prawdziwego, regeneratywnego snu.

@UP
To pewnie sulfosyf poczynił szkody i żołądek jest bardziej wrażliwy. Polecam przesiadkę na antka albo nurofen plus.
  • 47 / 6 / 0
26 czerwca 2023dasmoker pisze:
Znalazł ktoś jakiś sposób na ból brzuchu po tjo kiedyś kolega lutował w opór i nic a teraz po miesiącu efekty słabe a ból brzucha duży, wcześniej klepało jak znalazł. Może jakieś zamienniki wymyślili ? Co sądzicie o Kratom i odsmt ?
Spróbuj wspomóc się niektórymi substancjami jak grejpfrut/pieprz/ocet jabłkowy na lepsze wchłanianie lub osłonowo siemię lniane czy probiotyk.
  • 676 / 305 / 0
@MakMonarch
Wspomniałeś powyżej na temat Nurofen Plus.. myślisz że on mniej szarpie bebechy aniżeli thioco ? ibuprofen w składzie ma.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.