...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 91 / 1 / 0
Mam problem. Przez święta do wczoraj miałem niestety czego żałuję ciąg alkoholowy. Mam "zjazd" a jutro trzeba iść do pracy. Wiem co jeść i pić ale co z lekami? Benzo niestety nie mam na stanie. Mam aby mianseryne o tramadol. Czy tramadol coś pomoże?
Aaaa zapomniałem. Mam jeszcze chlorprotiksen.
Ostatnio zmieniony 07 stycznia 2018 przez breyger, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1889 / 72 / 3
Tak, tramadol jest sam w sobie trochę antydepresantem, ale nie bierz powyżej 200 mg bo może Cię ładnie wytelepać.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 91 / 1 / 0
Wiadome. Chcę aby żeby trochę załagodził skutki odstawienia alko. Wziął bym że setkę na to ale mam tramadol z paracetamolem a jak wiadomo nie bardzo można.
  • 1889 / 72 / 3
Bierz, ten parasyf Ci mniej zaszkodzi.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 91 / 1 / 0
Mówisz? Podobno nie powinno się alko z paracetamolem. Chyba tak zrobię. 150 mg czyli dwie tablety tramadolu I na to setkę gorzały przed robotą
  • 1545 / 1586 / 0
ja bym nie radzila po takim maratonie alko brac paracetmolu, Twoja watroba i tak dostala juz niezly wpierdol. tramadol tez mi sie srednio widzi, bo podnosi prog padaczkowy, a Ty jak piles 2 tygodnie to smiem twierdzic, ze to nie byl Twoj pierwszy taki ciag, wiec i tak grozi Ci delira. to juz lepiej idz na zwolnienie na tydzien i schodz z dawki (jesli potrafisz i nie poplyniesz dalej ), a najlepiej zapytaj lekarza co robic.
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 91 / 1 / 0
Dokładnie. To nie mój pierwszy ciąg. Dlatego pytam bo wiem czym to grozi. Tyle że zawsze miałem benzo na odwyk ale teraz nie mam nic I nie wiem czym się ratować.
  • 1545 / 1586 / 0
ja bym nie ryzykowala tramadolem, niewiadomo jak zareaguje organizm, bo masz w sobie jeszcze procenty. piwo a jutro do lekarza i ew. zwolnienie na tydzien, albo benzo, bo 2 tygodnie ciagu to juz niebezpieczne dla organizmu.
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2990 / 1646 / 35
Weź chłopak idź do lekarza i nie kłam na wizycie mow prawdę i wszystko co Cię martwi, co odczuwasz od A do Z.
Niech coś ci przepisz, alkohol to narkotyk wpływa na wiele procesów.
Nawet jest gorszy od fety bez dwoch zdan.
Na schodzenia z alkoholu dobry jest fenylopiracetam odnosi się jak nie będziesz juz brał leków( np: jakiś wpływających na seroroniny, noradrenalin jak snri,ssri, moze dostaniesz przeciwpsychotyczne) bo lekarz bankowo ci coś przepisz, jakby nie chciał to siedź i nie wychodź walcz o swoje.

alkohol wyplukuje witaminy i minerały.
Demoluje flore bakteryjna ,która pomaga ci nie tylko przyswoić pokarm ale jest ważna dla biochemii organizmu.
Wszystko trzeba uzupełniać a wątrobę zregeneruje hepatil , NAC oraz:

https://naturaonline.pl/ostropest-plami ... awkowanie/

Dodatkowo:
Witaminy z grupy B
Tauryna
Olej z oliwek
Słonecznik, pestki dyni to w diecie dodaj powinno jeszcze pomoc w regeneracji.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 91 / 1 / 0
Właśnie ssri mam. citalopram bo mam ogólnie depresję. Może też z tego względu wyolbrzymiam objawy AZA. Do lekarza bym poszedł z chęcią ale nie mogę wziąć wolnego :( szef mi nie da a jak pójdę na L4 to mnie wywali z roboty. (taki już jest). Już wolę przyjąć jakąś setkę albo coś.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"

Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.