Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam wszystkich serdecznie, jestem nowy na forum, lecz sledze je juz dluzszy czas. Co tu duzo mowic wjebałem sie w benzo chociaz nie wiem czy to konkretnie przez to, poniewaz juz wczesniej mialem spore problemy z głową. Mianowicie mam nerwice natręctw połączoną z jakimis schizofrenicznymi urojeniami, polecialem ostatnio grubo z clonami lecz oststnie tygodnie je zaczalem odstawiaci od 10 dni bylem czysty, lecz po tym czasie, nie umiem opisac tego stanu, wydrążylo sie w moim mozgu jakby ciągle myslenie o tym jak sie czuje, co co chwile praktycznie powoduje u mnie gule w gardle i dziwny stres nieznany mi. Bylo to dzis tak nieznosne ze na powaznie zaczalem rozwazac samobojstwo, nie potrafilem sobie poradzic juz wykanczalo mnie to, po czym musialem zjesc tabletke klonow, gdyby nie one to teraz bym tsgo nie pisal tylko lezal spiety w łózku i Bog jeden wie o czym myslal, klon zablokował to co zle, nie mysle teraz nad tym jak sie czuje itd w srodku (nie wiem czy ktos zrozumie o co mi chodzi) i umiem sobie wszystko fajnie po clonach realnie wytlumaczyc a jak tego nie wezme to jest naprawde taka katorga ze swoimi myslami ze czlowiek jedynego czego pragnie to juz odejsc, ale znow strach przed smiercią i nie wiadomo co robic, jedynym ratunkiem jest dla mnie tu ten clon teraz. Sprawa wyglada tez tak ze zawsze gdy zrobie ciezki trening na silowni to czuje wyrzut serotoniny i dopaminy i naprawde przyznaje ze czuje sie w miare okej wieczorem lecz rano znow problem wraca.. moze ssri byly by tu ratunkiem? zna sie ktos na temacie? Probowalem brac sympramol ale dawal on naprawde niewiele na moj problem, czulem sie tylko bardziej senny ale natretne mysli mi nie dawaly spokoju ani na chwile. Prosze o pomoc forumowiczow, dodam ze mam 20 lat i nie chce sobie spieprzyc zycia na starcie

na razie nie mogę się zdecydować czy dać to do odstawienia benzo, czy do kryzysowych, więc chwilowo niech zostanie jak jest, a po tym jak się rozwinie temat i autor dostanie odpowiedź na swoje pytanie przeniesiemy to w odpowiednie miejsce, przeniesiemy znaczy JaPrzeniosa-Chyba
  • 4840 / 812 / 0
Siema
Napisze tak na szybko, ze to normalne efekty odstawienia benzo. Poczekaj az ludzie ubiorą choinki i dostaniesz jakieś odpowiedzi co i jak.,

Clon ma krótki czas t/1 przez co ciezko sie go odstawia bez obstawy lekowej/rozpiski . Dobrze by było przejśc na dłuzej działające benzo np. rc Flubromazepam.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 1179 / 124 / 0
Nieprawda, klon działa b. długo.
A do kolegi, co che odstawiać. Czy to Twoje jedyne uzależnienie? Czy przed klonami z główką było wszystko ok?
Nie ma się co męczyć, idź do psychiatry. To żaden wstyd :finger:
  • 2 / / 0
Mialem objawy nerwicowe juz od paru lat ale teraz dopiero przy odstawieniu benzo zauwazam jakie to jest dla mnie męczące (moze temu, że moj mozg przyzwyczail sie do tego pieknego stanu i mam swiadomosc ze moge temu wszystkiemu zaradzic biorąc tabletke) i nie wiem, probuje czekac az moze jakims cudem zapomne jak to jest po benzo ale jest naprawde ciezko, kazdy dzien to okropna meczarnia, chodze do psychiatry, przepisal mi sympramol ale to na mnie nie dziala tylko wyostrza sny ..
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki z Ameryki Południowej i Europy warte blisko 9 milionów złotych przechwycone

Policjanci ze Śródmieścia zatrzymali 37-latka w jednym z mieszkań na warszawskiej Woli. Mężczyzna podejrzany jest o posiadanie blisko 25 kilogramów narkotyków, o łącznej wartości blisko 9 milionów złotych. Sąd przychylił się do wniosku Prokuratury Rejonowej Warszawa-Wola, stosując wobec podejrzanego tymczasowe aresztowanie na okres trzech miesięcy.

Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii

Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.

Polska prezydencja rozpoczyna prace horyzontalnej grupy ds. Narkotyków w Radzie Unii Europejskiej

Polska objęła przewodnictwo w Horyzontalnej Grupie ds. Narkotyków (HDG) w ramach prezydencji w Radzie Unii Europejskiej na pierwsze półrocze 2025 roku. Przewodniczącym HDG został podinsp. Michał Aleksandrowicz z Centralnego Biura Śledczego Policji, a jego zastępcą dr Artur Malczewski z Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom. Działania w ramach prezydencji to efekt wspólnej pracy Centralnego Biura Śledczego Policji oraz Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom.