Temat mialem juz dawno zalozyc.
Ogolnie plasawica to nadaktywnosc dopaminy wzgledem acetylocholiny i gaba (ew doppamina ma sie dobrze ale problem dotyczy gaba i ach)
Wszelakiej masci wykrzywianie geby, problemy z koordynacja, mimowolne ruchy twarzy, problemy przy chodzie...
Zalazek macie w zalaczniku.
Postaram sie temat nieco rozwinac jutro.
Przenoszę /neuro
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Nie jestem do końca pewny nieodwracalności tych zmian, no ale patrząc po tych sebixach odnoszę wrażenie, że już im tak zostanie do końca życia :D Cieszę się jedynie, że u mnie takie rzeczy występują jedynie jak się zabawie z tymi substancjami, a nie kiedy już z nich nie korzystam.
Ja np. przy pierwszej próbie blottera miałem cholerny odruch zaciskania japy a wręcz zgrzytania zębami.
Pół tripa zmagałem się z tym zagadnieniem, żeby sobie zębów nie piłować :)
Co ciekawe przy kolejnych podejściach już to nie wystąpiło.
Pląsawica to dużo poważniejsza sprawa. Kilka razy zdarzyło mi się ją złapać i wtedy człowiek wygląda jakby bezustannie tańczył.
coś w tym jest,
a myślałem, że to efekt przeżartego organizmu..
ziomek nawet jak się najebie to tak ma xd
dużo ketonów ? Tak
w chuj dziwne, bo jak jest trzeźwy to wygląda jak naćpany.. dafuk xd
11 lutego 2018JohnyHa pisze: Wykręcanie ryja to nie żadna pląsawica tylko dyskinesia. Dyskinezy wynikają z nadmiernego pobudzenia rec dopaminergicznych i wyrabia się na nie tolerancja odwrotna czyli sensetyzacja. Niestety jak nadużywamy stimsów to sensetyzacja na dyskinezy może dojść do takiego stopnia, kiedy zaczynamy mielić mordą nawet na trzeźwo.
Pląsawica to dużo poważniejsza sprawa. Kilka razy zdarzyło mi się ją złapać i wtedy człowiek wygląda jakby bezustannie tańczył.
Kilkukrotnie (ale to juz na poteznych ciagach) zdarzalo mi sie, ze chodzilem jak baletnica.
Pląsy, tany- te sprawy.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.