Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 9539 / 1882 / 2
Pląsawica
Nieprzeczytany post autor: Stteetart »
Prosze o przesuniecie tematu do glownej czesci dzialu zdrowie.
Temat mialem juz dawno zalozyc.

Ogolnie plasawica to nadaktywnosc dopaminy wzgledem acetylocholiny i gaba (ew doppamina ma sie dobrze ale problem dotyczy gaba i ach)
Wszelakiej masci wykrzywianie geby, problemy z koordynacja, mimowolne ruchy twarzy, problemy przy chodzie...

Zalazek macie w zalaczniku.
Postaram sie temat nieco rozwinac jutro.

Przenoszę /neuro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1141 / 117 / 0
Mimowolne ruchy gębą i charakterystyczne "przeżuwanie niczego" - oj tak, ilu moich znajomych lubujących się w beta-ketonach ma tego rodzaju nieodwracalne zmiany. Czy lecą z tematem, czy mają nawet po kilka tygodni przerwy - szczęka im lata we wszystkie strony.

Nie jestem do końca pewny nieodwracalności tych zmian, no ale patrząc po tych sebixach odnoszę wrażenie, że już im tak zostanie do końca życia :D Cieszę się jedynie, że u mnie takie rzeczy występują jedynie jak się zabawie z tymi substancjami, a nie kiedy już z nich nie korzystam.
Uwaga! Użytkownik Static nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 174 / 17 / 0
Jest coś naukowo ciekawego z tą gębą w kontekście używania substancji.
Ja np. przy pierwszej próbie blottera miałem cholerny odruch zaciskania japy a wręcz zgrzytania zębami.
Pół tripa zmagałem się z tym zagadnieniem, żeby sobie zębów nie piłować :)
Co ciekawe przy kolejnych podejściach już to nie wystąpiło.
Ceterum censeo Roseum delendam esse
  • 749 / 85 / 0
Wykręcanie ryja to nie żadna pląsawica tylko dyskinesia. Dyskinezy wynikają z nadmiernego pobudzenia rec dopaminergicznych i wyrabia się na nie tolerancja odwrotna czyli sensetyzacja. Niestety jak nadużywamy stimsów to sensetyzacja na dyskinezy może dojść do takiego stopnia, kiedy zaczynamy mielić mordą nawet na trzeźwo.

Pląsawica to dużo poważniejsza sprawa. Kilka razy zdarzyło mi się ją złapać i wtedy człowiek wygląda jakby bezustannie tańczył.
  • 1141 / 117 / 0
Więc to przez dopaminę? Myślałem że to przez serotoninę, bo przecież zawsze typowy szczękościsk pojawia się po MDMA, jego analogach i ketonach o profilu serotoninowym (3-MMC, 4-CMC). Po amfetaminie czy hexenie raczej nie doświadczam mimowolnego szczękościsku, częściej po bardziej "pluszowych" stimach.
Uwaga! Użytkownik Static nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2211 / 369 / 0
kuhwa..
coś w tym jest,

a myślałem, że to efekt przeżartego organizmu..

ziomek nawet jak się najebie to tak ma xd
dużo ketonów ? Tak

w chuj dziwne, bo jak jest trzeźwy to wygląda jak naćpany.. dafuk xd
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 9539 / 1882 / 2
11 lutego 2018JohnyHa pisze:
Wykręcanie ryja to nie żadna pląsawica tylko dyskinesia. Dyskinezy wynikają z nadmiernego pobudzenia rec dopaminergicznych i wyrabia się na nie tolerancja odwrotna czyli sensetyzacja. Niestety jak nadużywamy stimsów to sensetyzacja na dyskinezy może dojść do takiego stopnia, kiedy zaczynamy mielić mordą nawet na trzeźwo.

Pląsawica to dużo poważniejsza sprawa. Kilka razy zdarzyło mi się ją złapać i wtedy człowiek wygląda jakby bezustannie tańczył.
A czy ruchy plasawcze nie sa elementem dyskinez?

Kilkukrotnie (ale to juz na poteznych ciagach) zdarzalo mi sie, ze chodzilem jak baletnica.
Pląsy, tany- te sprawy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.